[#1] winuae i odtwarzanie mp3
jak na Waszych sprzętach ma się odtwarzanie mp3 za pomocą jakiś playerów Czy np. podczas oglądania stron www, mp3 player działający w tle się zacina Czy tylko u mnie takie rzeczy się dzieją...
[#2] Re: winuae i odtwarzanie mp3

@QkiZ, post #1

To masz jakiś cienki sprzęt :) Może napisz więcej danych, bo np. na mojej A4000 z CSPPC z 604e 210MHz i 68060 50MHz, a dźwięk (stereo 44100Hz)lecący przez Toccatę nic się nie zacina.
[#3] Re: winuae i odtwarzanie mp3

@kmilota, post #2

amd 16 GHz, 384 MB ramu, chociaż ostatnio po skasowaniu pliku konfiguracji i skonfigurowaniu na nowo trochę sie polepszyło. sysspeed pokazuje prędkość od 400 do prawie 600 MHz emulowanej Amigi, więc to powinno starczyć do słuchania muzy, oglądania www i GG. a jednak czasami sie przycina. w windowsie powyłączałem wszystko co tylko się dało aby nie obciążać bez potrzeby procka.
[#4] Re: winuae i odtwarzanie mp3

@QkiZ, post #3

> amd 16 GHz, 384 MB ramu

> w windowsie powyłączałem wszystko co tylko się dało aby nie obciążać bez potrzeby procka.
hmmm...

Dobra, żarty na bok...
Szczerze mówiąc to u mnie na Viście x64 odpalonej na amd X2 2,4ghz z 3gb doświadczam okazyjnie "przycięć", szczególnie gdy pozostawię WinUAE w tle i przeglądam np.: www na pierwszym planie.

Pobaw się zarówno na poziomie emulowanej ami, poprzez ustawienia bufora w WinUAE, aż po priorytety w win.
Może Process Lasso pomoże?

Generalnie to uważam że słuchanie mp3 na WinUAE, to jak wynajmowanie odrzutowca żeby "podlecieć" do sklepu za rogiem, żeby sobie kupić bułki na śniadanie, no ale, co kto lubi...

[#5] Re: winuae i odtwarzanie mp3

@5h00n4y, post #4

ten process lasso to takie coś jak Executive na Amidze
[#6] Re: winuae i odtwarzanie mp3

@5h00n4y, post #4

> > amd 16 GHz, 384 MB ramu

>> w windowsie powyłączałem wszystko co tylko się dało aby nie obciążać bez >potrzeby procka.
>hmmm...

>Dobra, żarty na bok...
>Szczerze mówiąc to u mnie na Viście x64 odpalonej na amd X2 2,4ghz z 3gb >doświadczam okazyjnie "przycięć", szczególnie gdy pozostawię WinUAE w tle >i przeglądam np.: www na pierwszym planie.

U mnie na 060/66, 64MB i adze amigaamp przycinal sie prawie tylko podczas wczytywania plyty CD

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem