[#1] Mac na Winuae
Witam, chcialbym zaemulowac mac'a na winuae!Zawsze chcialem sie pobawic w taka emulacje na ami ale moja konfiguracja byla za slaba!Prosze napiszcie co potrzeba i skad zassac (oprocz samego emu) oprogramowanie do mac'a?Jaki emu polecacie do takiej zabawy?!

[#2] Re: Mac na Winuae

@deejayremix, post #1

System najlepiej kupić, a rom zgrać ze swojego classic maca :)
Reszta w artach :)

Ostatnia modyfikacja: 04.05.08 17:19
[#3] Re: Mac na Winuae

@arti4-92, post #2

System 7.5.3 można sciągnąć legalnie ze strony Apple:
link

Ostatnia modyfikacja: 05.05.08 15:04
[#4] Re: Mac na Winuae

@zyga64, post #3

a rom ;>

[#5] Re: Mac na Winuae

@arti4-92, post #4

Dzieki! Teraz jaki emu polecacie?szybkosc/kompatybilnosc?!

[#6] Re: Mac na Winuae

@arti4-92, post #4

a rom to juz wygooglac;) albo do mnie, na priva:P

[#7] Podczepię się :)

@deejayremix, post #1

Zainstalowałem WinUAE na moim superkompakowym komputerze przenośnym MSI U100. Sprawę załatwiłem w ten sposób, że zwyczajnie przekopiowałem zawartość partycji systemowej i innych z mojej A4000 do katalogów na dysku peceta i te katalogi podmontwałem emulatorowi jako dyski. Jedyne co zmieniłem w systemie, to CGX na P96 z przyczyn oczywistych. Emulacja chodzi bardzo ładnie, jednak występują pewne problemy. Jeden z nich to systemowa odtwarzarka mp3, drugi to właśnie ShapeShifter i próba uruchmienia pod nim jakiegokolwiek programu. Emulowana Amiga natychmiast się wtedy wywala i wpada w nieskończoną pętlę resetów (notabene nie spodziewałam się tego zjawiska pod emulatorem, myślałem, że to cecha mojej A4000). Mój system to goły OS3.9 (bez boing bagów). Na A4000 oczywiście tych problemów nie ma.

Uprzejmie proszę o jakieś porady.
Z góry dzięki. :)
[#8] Re: Podczepię się :)

@Daclaw, post #7

> Mój system to goły OS3.9 (bez boing bagów).
> Uprzejmie proszę o jakieś porady.

Zainstaluj "boing bagi".
[#9] Re: Mac na Winuae

@zyga64, post #3

Nawet potem można go legalnie zupdejtować do 7.5.5 ... wyższe niestety są ciągle commercial.

[#10] Re: Podczepię się :)

@kmilota, post #8

Boing bagi nie mają tu nic do rzeczy, tak samo jest pod gołym OS 3.1.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem