[#1] WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(
Powiedzcie mi co się stało... 80% ikon w win wygląda tak. Dodam jeszcze, że użyłem wersji WinUAE 1.5.0 z 19 czerwca. Wystarczyło przełączyć Ami w tryb full screen VGA (640*480) i wszystko się zrypało. Całkowicie teraz nie wiem co jest folderem a co plikiem :/ Macie na to jakieś rady?

[#2] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #1

Odpal jakis program do podmian ikonek np. darmowy IconPhile. Zostaw wszystko domyslnie jak jest i wybierz "rebuild icon cache". Moze to cos pomoze.

[#3] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Lorak, post #2

Kurcze no nie pomaga :( Gdy zatwierdzam w tym iconphile poprzez apply to zamrugają raz ikonki na pulpicie, jednak nie zmieniają się na poprawne...

[#4] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #3

We właściwościach ekranu/zakładka pulpit/dostosuj pulpit - jak dasz zmień ikonę to czy na liście do zmiany ikon też ich nie widać ? Jak widać to ustaw swoje albo przywrócić domyślne.

Ostatnia modyfikacja: 11.07.2008 14:44:05
[#5] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Sasquatch, post #4

Przywracam domyślne i nic to nie daje :/ :( I pomyśleć że to wynik użycia w UAE settings/host/display/settings/native mode/fullscreen... Czy u Was też tak się dzieje? Nie wiem czy coś mi namieszało w rejestrze czy jak? Ciężko cokolwiek teraz robić...

[#6] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #5

no ja nigdy nie mialem takich problemow, ale najlepsza rada to format

[#7] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Banderas, post #6

Eee tam zaraz format, SP3 + wszystkie łatki które od czasu jego wydania wyszły może pomogą ;)

A może po prostu zapytać twórcę WinUAE?

[#8] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Banderas, post #6

Banderas napisał(a):

> no ja nigdy nie mialem takich problemow, ale najlepsza rada to
> format
>

Hehe, gdzieś mam zrzut ghosta sprzed miesiąca pomysł Chyba się przyda Ale takie rzeczy to ja będę robił jak wrócę z wakacji, a teraz muszę pojechać odpocząć od tego złomu... Zasrane ikonki, w Amidze nigdy takie rzeczy się nie działy...

Edit: Dodam jeszcze, że w trybie awaryjnym wszystko gra i huczy obojętnie na jakiego użytkownika by się nie wchodziło. Czyli to nie powinien być rejestr bo sprawdzałem pod trybem awaryjnym i standardowym - wszystkie klucze są takie same... Coś się uruchamia w trybie normalnym co mi rozwala te ikony?

Edit2: Chyba mam jakieś rozwiązanie! Skopiować shell32.dll pod zmienioną nazwą i wszystkie standardowe ikonki przypisać pod kopię shell32. Może to strasznie głupie rozwiązanie ale chyba zadziała (jedną ikonkę tak przywróciłem, więc zmieniając klucze w rejestrze powinno pójść)... Tylko dlaczego shell32.dll się z czymś gryzie? I z czym?

Ostatnia modyfikacja: 12.07.2008 11:35:09
[#9] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #8

Rejestr jest ten sam w trybie awaryjnym i zwykłym - z tą różnicą że w trybie awaryjnym nie są wczytywane wszystkie ustawienia i sterowniki.
Jeśli masz zrypane ustawienia, to w trybie awaryjnym tego po prostu nie zobaczysz, ale nie znaczy że tego nie ma. ;)

[#10] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #8

a sprobuj skopoiwac od kogos shell32

[#11] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Banderas, post #10

No ale kopia shell32 chodzi a orginał nie... Czyli coś go gryzie w takim razie... Coś się uruchamia co nie powinno albo jak :/ Tak jak MinisterQ napisał, że w awaryjce niektóre rzeczy się nie odpalają i dlatego działa poprawnie.

[#12] Re: WinUAE zlikwidował mi... ikony w Windowsie :(

@Radek, post #11

Są!!! Sąąąąą!!! Wróciły poprzez ponowne uruchomienie WinUAE i grzebanie z trybami Fullscreen i Fullscreen+VSync!!! Nie miałem już nic do stracenia więc odpaliłem to znowu - no bo co? No chyba nie sformatuje mi dysku...

Podczas przełączania się trybów z 1280*1024 na VGA na chwilę ekran robi się czarny i już po jego rozjaśnieniu nie miałem ikon. Teraz zrobiłem to samo i znowu powróciły. Ktoś może wyjaśnić o co kaman?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem