[#1] GForce FX 5900
zastanawiam sie czy ktos uzywa tej tytulowej karty pod amithlonem?
Jesli tak to z jakim kernelem? a najlepiej zeby ktos wypisal zawartosc skryptu rozruchowego, czyli cala skaldnia jaką wywoluje kernel.
[#2] Re: GForce FX 5900

@stebel, post #1

Jak napisałem tutaj:
http://mario.ppa.pl/wymaganiaamithlona.html
Wszystko wskazuje na to, że karta zadziała dobrze z najnowszym kernelem (bzImage - bajtów: 920 197). Ja używam aktualnie Galaxy GeForce 5500 i jest OK.

Proponuję zawartość skryptu typu small (czyli bez obrazu wirtualnego dysku w RAMie):

bzImage init=/linuxrc console_level=0 root=/dev/ram0 initrd=smallird.gz vga=769 ramdisk_size=2310 leavepages=5000 cachesize=65536

Jeśli masz mniej niż 512MB RAMu pomiń cachesize.
[#3] Re: GForce FX 5900

@Mario, post #2

ok, sprawdze to.

i jeszcze jedno, co znaczy mruganie diod caps lock i scroll lock przy uruchamianiu kernela? bo przy standardowym kernelu z CD taką mam zwiechę. czy to to sygnalizuje konflikt kernela z grafiką?
[#4] Re: GForce FX 5900

@Mario, post #2

juz doszedlem co bylo przyczyna, po prostu zaden kernel chyba nie lubi jak ma 1GB na pokładzie. Z 512MB poszlo od razu:)
[#5] Re: GForce FX 5900

@stebel, post #3

Mruganie diod klawiatury oznacza to samo, co mruganie diody power w klasycznej Amidze, czyli krytyczną zwiechę (taką, w której pomaga już tylko reset w obudowie).
Z 1GB RAMu lub więcej faktycznie mogą pojawić się problemy. Ktoś już tu kiedyś pisał jaki argument do skryptu odpalającego jądro dopisać, aby Amithlon "widział" tylko np. 700MB i w ten sposób uruchamiał się normalnie z ograniczeniem pamięci... Dopisałem takie pytanie do Amiga FAQ ( http://www.ppa.pl/faq/index.php ), powinno się nie długo pojawić i pewnie ktoś odpowie. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem