[#1] Cytadela - jak ją odpalić na WinUAE?
Witam.

Nigdy nie posiadałem Amigi a tą stronę i forum znalazłem przez przypadek szukając wskazówek jak przejść Alien Breed Tower Assault (grałem w wersję PC), a potem zainteresowałem się Alien Breed i Alien Breed 2 na Amigę.

Wpadł mi wtedy w ręce emulator WinEAU i na nim poradziłem sobie bez problemu z załadowaniem Alien Breed 2.

Jeden z moich kolegów stwierdził, że miło by było znowu pograć w Cytadelę. Ściągnąłem ją sobie z tej strony ale nie mogę w nią zagrać. Wersja dyskowa to 5 dyskietek. Program naraz jest w stanie obsłużyć niby 4 dyski (z czego faktycznie widzi 3, gra prosi o 4 a nie wiem jak ją "włożyć") a wersji HDD nie jest w stanie w ogóle odczytać. Czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii lub odesłać do innego emulatora Amigi na którym Cytadela będzie chodzić bezproblemowo? :)

Ostatnia modyfikacja: 02.09.2008 21:12:35
[#2] Re: Cytadela - jak ją odpalić na WinUAE?

@SHOGUN_YAMATO, post #1

Z tego co pamietam, aby wlozyc dyskietke podczas dzialania emulatora wystarczy wcisnac F12. A do wersji dyskowej potrzebujesz zainstalowanego na dysku AmigaOS. Odsylam do FAQ. I polecam pakiet AmigaSYS.

[#3] Re: Cytadela - jak ją odpalić na WinUAE?

@SHOGUN_YAMATO, post #1

Poszukaj w instrukcji jakie są skróty klawiszowe dla "wyjęcia" i "włożenia" dyskietki z poszczególnych stacji. (ja nie pamiętam a nie jestem teraz przy kompie.) A dalej wiadomo: prosi o dysk 4 to np. ze stacji 1 "wyjmujesz" dysk który był i "wkładasz" taki jaki potrzeba. W ten sposób możesz tylko jedną stacją obsłużyć wielodyskietkowe gry.
[#4] Re: Cytadela - jak ją odpalić na WinUAE?

@SHOGUN_YAMATO, post #1

Jak odpalasz wersję HDD? Mi działa bez problemu. może masz zły system albo jakąś dziwną wersję whdload?

Benedykt Dziubałtowski.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem