[#1] Amiga sys 4 aga help!!
Witam wszystkich serdecznie , jestem tu nowy i jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :) , jeśli pomyliłem działy to przepraszam i proszę moderatora o przeniesienie do odpowiedniego miejsca.

A więc do rzeczy , sprawa dotyczy:
AmigaSYS 4 dla AGA a dokładniej sposobu instalacji jej,w związku z tym że jestem troszkę zielony jeśli chodzi o winuae prosiłbym o wręcz łopatologiczne przedstawienie instalacji tego systemu na winuae (łącznie z ustawieniem winuae odpowiednio żeby widział ściągnięty przeze mnie iso 115 mb amigasys4aga)
Mam również pytanko odnośnie tego systemy , czy będę mógł instalować na nim gry aga hd oraz programy graficzne aga hd ?
Bardzo proszę o pomoc brać Amigową , zależy mi na tym ponieważ amiga towarzyszyła mi w najlepszych latach młodości i pragnę do niej wrócić , z góry dziękuje i pozdrawiam.
[#2] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@wesker, post #1

System ma być na prawdziwej amidze 1200/4000, czy zainstalowany na emulatorze?

[#3] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@wesker, post #1

Witamy w stadzie. ;)
Po pierwsze AmigaSYS AGA jest pakietem przeznaczonym dla prawdziwej Amigi (Amiga 1200, Amiga 4000) bez karty graficznej a nie dla WinUAE - o wiele łatwiej na WinUAE zainstalujesz AmigaSYS dla WinUAE
Oczywiście WinUAE pozwoli Ci bez większych problemów używać oprogramowania (w tym gier) przeznaczonych dla AGA, jak również programów napisanych z myślą o starszych chipsetach i kartach graficznych. :)

EDIT: Jeżeli chciałbyś mieć emulowaną Ami bez większych przeblemów z instalacją i konfiguracją a masz pod ręką AmigaOS 3.9 to zainteresuj się pakietem AmiKit. Pakiet instaluje się od razu z odpowiednio skonfigurowanym WinUAE.

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2008 14:39:45
[#4] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@APC74, post #3

Ok dziękuje za odpowiedz , no to w takim razie ta sama prośba tylko analogicznie do AmigaSYS dla WinUAE
czyli od a do z jak zainstalować ten pakiet , począwszy od wersji winuae oraz krok po kroku jak to zrobić , jeśli ktoś ma chwilkę czasu to proszę o pomoc na gg 2749945
[#5] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@wesker, post #4

Nie ma takiej potrzeby :) na stronie AmigaSYS znajduje się opis instalacji. Również po polsku - wystarczy, że przewiniesz angielski opis do końca - pod nim znajdują się flagi opisujące języki, na które opis instalacji został przetłumaczony...

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2008 14:53:44
[#6] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@APC74, post #5

Wielkie dzięki dobrzy ludzie OK , już wszystko mam i działam !
[#7] Re: Amiga sys 4 aga help!!

@wesker, post #6

Gratulacje. OK
Zajrzyj do działu Rodzynki na PPA - znajdziesz tam wiele ciekawych i co ważne, legalnych gier.

Ostatnia modyfikacja: 24.09.2008 16:50:34
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem