[#1] Czy da się...
...stworzyć pod pecetem/pod UAE partycję botowalną na Amidze? Mam dysk 2,1GB i zamierzam go przeznaczyć pod system 3.0 na UAE/PC. Czy po zainstalowaniu pod UAE WB3.0 (nic takowego nie robiłem) i po przełożeniu do Amigi będzie on działać dobrze? Tylko bez kpin, temat dla mnie zupełnie zielony. Pamiętam, że nieraz mnie przestrzegano przed podłączaniem HDD z Amigi do PC bo od razu stracę dane.
[#2] Re: Czy da się...

@amper, post #1

Sprawdz to sam czy sie da,a jak ci sie uda to podziel sie z twoimi bojami tez jestem ciekaw czy to wypali... pomysł
[#3] Re: Czy da się...

@amper, post #1

[#4] Re: Czy da się...

@arti4-92, post #3

Dzięki :D. O to mi chodziło. Do tej pory używałem tylko plikopartycji.

Ostatnia modyfikacja: 21.10.2008 19:29:23
[#5] Re: Czy da się...

@amper, post #4

teraz to i ja bede wiedzial jak to zrobic SUPER!!! OK
[#6] Re: Czy da się...

@amper, post #1

W przypadku W98 tak było z tego co pamiętam, że kasował RDB. Pod XP jest bezpiecznie. Mi przynajmniej na dysku od PS2 nigdy nic nie skasował.

[#7] Re: Czy da się...

@GumBoy, post #6

Mi pod W98 też nie skasował RDB. Może to był W95? ;).

[#8] Re: Czy da się...

@Korni, post #7

Oj, zdaje się właśnie że jeszcze w W '98 są z tym problemy.
Nie bez powodu Toni już go nie supportuje. ;)

[#9] Re: Czy da się...

@arti4-92, post #3

No dobra...a jak mam np. zrobić sobie bootowalny dysk pod UAE dla Amigi jak ten dysk jest liźnięty FAT32? UAE z -disableharddrivesafetycheck nie pomaga i dysku nie widać. A mam UAE chyba 1.31.
[#10] Re: Czy da się...

@Korni, post #7

Nie wiem. Tak gdzieś czytałem, wolałem nie sprawdzać, tylko Amithlona użyć zamiast WinUAE jak potrzebowałem dysk z Amigi na pececie użyć.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem