[#1] WinUAE i Konfiguracja ?
Witam Mam Problem jak można po uruchomieniu emulatora ustawić zeby dana konfiguracja odrazu sie ładowała do emulatora bo jest tam opcja Autoload ale jest nieaktywna znam sie na kofiguraci ale walcze z tym już jakis czas a na tym mi zalezy ze po uruchomieniu emulatorka wystarczyło kliknąć start i zeby odrazu sie ladowala moja konfiguracja

Dzieki z góry za odpowiedzi

RoniWorlds

[#2] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@RoniWorlds, post #1

odznacz pole w zakładce 'Quickstart' - 'Start in quickstart mode'. Przy starcie będą się wtedy ładowały ustawienia zapisane w konfiguracji 'default'.
[#3] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@snajper, post #2

Niestety Nic to nie daje dalej przy uruchomieniu WinUae nie wczytuje konfiguracji
[#4] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@RoniWorlds, post #3

Nie wiem, czy o to Ci chodziło ale w nowej wersji możesz uruchomić od razu wybraną konfigurację poprzez kliknięcie na plik *.uae. Żeby to działało należy w zakładce "Priorytet" kliknąć "Rejestruj wszystkie".

Artur

[#5] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@RoniWorlds, post #1

A nie lepiej ręcznie wszystko sobie pokonfigurować jak należy
[#6] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@QkiZ, post #5

Już sobie poradziłem wystarczyło zrobić skrót na pulpit i dodać scrypt -f "CONFIGURATIONSnazwa_pliku_konfiguracji.uae" i odrazu laduje sie dana konfiguracja to już połowa mojego sukcesu teraz bede walczył aby po kliknięciu na dany skrót ladował sie emulator i sam odrazu ładował gre

Dzięki za wszytskie odpowiedzi

Pozdrawiam RoniWorlds
[#7] Re: WinUAE i Konfiguracja ?

@RoniWorlds, post #6

Ten skrypt jest zbyteczny. Dwuklik na pliku *.uae powoduje od razu wgranie tej konfiguracji. Przynajmniej u mnie tak jest.

Odhacz w Misc show gui on startup.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem