[#31] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@don_rafito, post #30

Gra nadal staje na ładowaniu stołu.

To jest problem konfiguracji WinUAE lub gryzienie się slave WHDLoad z WinUAE (autor WHDLoad nie rozwija swojego programu pod kątem działania na WinUAE).

Ze wszystkich pinbali (Pinball Dreams, Pinball Fantasies, PinballIl lusions, SlamTilt) tylko dwa ostatnie whdload łykną. Przy dwóch pierwszych program nie mógł sczytać sektorów dyskietki (adf'a).

Asman już Ci na to odpowiedział (i co więcej, jest to napisane w dokumentacji (POLSKIEJ!) WHDLoad oraz w naszym FAQ, do których znowu nawet nie zajrzałeś, a pytasz mimo, że odpowiedź tam leży). W znacznej większości przypadków cracki nie zadziałają z WHDLoad. Potrzebujesz oryginału. ADF zrobiony z gry NDOS na 90% się nie uruchomi, a w przypadku niektórych gier nawet nie zostanie przeniesiony (takie, które korzystają z tzw. islave - Pinball Dreams jest tutaj dobrym przykładem).

Wiem, że się będę powtarzać. ale kończmy już ten post. Co ma wisieć nie utonie. Slam Tilt lubi Ami 1200 020 z 4 MB Fastu i na takowej będę ją odpalać. Pozostałe zresztą też.

Emulator Amigi nie jest doskonały. Ja na Twoim miejscu kombinowałbym z konfiguracją WinUAE i maszyny jaką przy pomocy tego programu chcesz emulować.

[#32] Re: Slam Tilt sić nie uruchamia :-(

@don_rafito, post #30

...kończmy już ten post.

A to peszek, bo właśnie rozwiązałem problem - i wiem jak uruchomić SLAMTILTA na domyślnym AmigaKIT z P96, bez grzebania w konfigu WinUAE czy w AOS 3.9...

EDIT: I nawet WHDLoad nie jest potrzebny, żeby go uruchomić.

Ostatnia modyfikacja: 01.08.2009 18:09:21
[#33] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@mailman, post #31

Asman już Ci na to odpowiedział (i co więcej, jest to napisane w dokumentacji (POLSKIEJ!) WHDLoad oraz w naszym FAQ, do których znowu nawet nie zajrzałeś, a pytasz mimo, że odpowiedź tam leży). W znacznej większości przypadków cracki nie zadziałają z WHDLoad. Potrzebujesz oryginału. ADF zrobiony z gry NDOS na 90% się nie uruchomi, a w przypadku niektórych gier nawet nie zostanie przeniesiony (takie, które korzystają z tzw. islave - Pinball Dreams jest tutaj dobrym przykładem)..

Sory kolego, czytałem i mam w posiadaniu oryginały wszstkich czterech gier. I jak napisałem, NIE RUSZYŁY!!!
A Fantasies mam w wersji JST (też oryginał) i chodzi. :D

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2009 03:52:16
[#34] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@don_rafito, post #33

Sory kolego, czytałem i mam w posiadaniu oryginały wszstkich czterech gier. I jak napisałem, NIE RUSZYŁY!!!
A Fantasies mam w wersji JST (też oryginał) i chodzi.

Pisałeś, że masz ADF-y z NDOS-ów (cytuję: Przy dwóch pierwszych (chodziło o PD i PF)program nie mógł sczytać sektorów dyskietki (adf'a)), więc domniemanie moje, że nie masz oryginałów. Jeżeli posiadasz oryginały, to w przypadku tych gier zrzucenie do ADF i próba instalacji przy pomocy WHDLoad jest bezsensowna (gubisz m.in. sync, long track).

[#35] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@don_rafito, post #33

SLAMTILT uruchamiający się pod WinUAE (AmiKIT + P96). Ściągnąć, rozpakować i kliknąć na SlamOnP96.info. A tu film z odpalenia tej gry pod AmiKIT.

[#36] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@APC74, post #35

Identyczne pytanie pojawiło się w wątku na EAB. Rozwiązanie problemu:

Enable immediate blitter if JIT is enabled. (and do not use slow ram with fast modes

CPU 68040, kickstart 3.1, 2MB Chip, 8MB Fast, 1.5MB Slow

[#37] Re: Slam Tilt się nie uruchamia :-(

@mailman, post #36

Na pożegnanie...

kusiło mnie żeby już nie rozdrapywać tego postu, ale co mi tam. Slam Tilt mi chodzi i wszystkie inne pinballe też (bez względu, czy są to oryginały, czy też nie, bo zassane z [odnośnik usunięty]). A problem leżał w jednej malutkiej opcji.
W opcjach chipsetu; należy włączyć tylko dokładną emulację. I Slam Tilt po prostu śmiga, z picasso, czy też nie, w wersji HD, czy whdload. Obojętnie. Teraz mozna zakończyć post, już na 100% ok, racja

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem