[#1] WinUae 1.6
nie wiem jak u was ale u mnie emulacja procesora
060 jest nie peîna "jakby" brak emulacji FPU.
Programy które wymagaja fpu np.amigaAMP wogole
go nie wykrywaja i sie nie uruchamiaja.i tyle??
[#2] Re: WinUae 1.6

@Jupiler, post #1

Ustawiłeś w zakładce CPU and FPU w części "FPU" opcję CPU internal?

Masz biblioteki matematyczne w wersji dla FPU? Np. http://aminet.net/util/libs/MathLibsUAE.lha

[#3] Re: WinUae 1.6

@Jupiler, post #1

A co takiego odpalasz ze potrzebujesz 060?
[#4] Re: WinUae 1.6

@Andrzej Drozd, post #3

Zgodzę się tu z kolegą wyżej; emulacja 060 trochę mija się z celem. Nawet jeśli emulujesz 020 to i tak masz super szybką Ami (w zależności od ustawień). I naprawdę nie ma wielkiej, a może nawet żadnej różnicy w prędkości.
A z 060 były pewne problemy; nie każdy soft umiał ją do końca wykorzystać, czasami trzeba było używać różnych nakładek (np. OxyPatcher). Co innego na prawdziwym sprzęcie, ale na emulatorze? Myślę że 040 wystarczyła by w zupełności.

Ostatnia modyfikacja: 14.08.2009 22:51:47
[#5] Re: WinUae 1.6

@don_rafito, post #4

Ja nawet powiem, że system i programy działające pod WinUAE emulującym 68060 działają ciut wolniej, niż wtedy gdy emulowany jest 68030.

[#6] Re: WinUae 1.6

@APC74, post #5

Oki OKi myslalem sobie űe zmiana emulacji na 060
zwiëkszy szybkosc pracy systemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem