[#1] Jak emulować CD-rom w UAE?
Witam
Posiadam bootowalna plytke cd z od 3.9 i chcoałbym ją odpalić jak bym włożył Cd-roma w Amidze.
Jak włoże płyte os 3.9 to wyskakuje mi ikonka z płytą, ale nie moge bootować os 3.9 instalatora bez odpalenia workbencha jakiego kolwiek.
Proszę o pomoc
Moze ogolnie:
Jak zainstalować w WinUae workbencha 3.9 z płytki na czysty dysk??

Ostatnia modyfikacja: 17.10.2009 23:33:35

Ostatnia modyfikacja: 17.10.2009 23:34:28
[#2] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@raiwan, post #1

FAQ?

[#3] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@mailman, post #2

Ok, już wszystko zrobiłem, odczytuje mi cd0, ale i tak mi wyskauje, ze pliki sa zabezpieczone przed zapisem na cd ??
Prosze o pomoc, z braku raku nawet instrukjce jak zainstalowac os3.9z plyty na twardziela.
[#4] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@raiwan, post #3

A to jest coś nie tak, że na zamkniętą płytę CD nie można nic nagrać?

[#5] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@mailman, post #4

Z Twojego punktu widzenia to wszystko jest w porządku, ale jak uruchamiam instalatora os3.9 to mi wyskakuje "błąd odczytu/zapisu
nie mogę otworzyć skryptu"
wiec jak mam go w takim razie uruchomic ??

Ostatnia modyfikacja: 18.10.2009 21:02:48
[#6] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@raiwan, post #5

Z płytą Napalm jest identycznie, instalacja przeszła prawidłowo, ale jak próbuje odpalić to znowy wyskakuje "błądzapisu/odczytu"
Coś mam nie tak z ustawieniami ??
Mój napęd to nagrywarka dvd
[#7] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@raiwan, post #6

"błądzapisu/odczytu"

To jest błąd walniętej płyty, a nie zabezpieczenia przed zapisem.

[#8] Re: Jak emulować CD-rom w UAE?

@mailman, post #7

Spoko, z tym ze płyta jest świeżo nagrana na płyte z obrazu :)
Poradziłem sobie już, poprostu wyłączyłem emulacje cd i włączyłęm opcje "także cd/dvd" w dyskach i dziwne ale płyta działa bez problemu.

Więc jak ktoś ma pomysł to proszę o rade, kiedyś miałem identyczny problem w swojej amidze, cos tam pogrzebalem w ustawieniach i bylo ok. Wydaje mi sie, ze to kwestia zlych ustawien, tak jakby chcialo nagrywac cos na plyte. Jak sie wylacza w Cd0 ta możliwość (która to opcja)??

Ostatnia modyfikacja: 19.10.2009 12:16:22
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem