[#1] AmiKit i AmigaForever
Takie może banalne pytanie?

Zamówiłem w efunzine AmigaForever2009, w interbecie znalazłem też coś tekiego jak AmiKit, którego screenschoty są bardzo atrakcyjne.

Jak zrobić aby mieć system na PC taki jak AmiKit?? Plik AmiKit już pobrałem i czekam tylko na płytkę od efunzine.

Moje rozumowanie jest taki, AmiKit to inny program niż AmigaForever, więc pobieram AmiKit ustawiam konfigurację i ROM biorę z Amiga Forever i odpala mi się taki system jak na tych zdjęciach:

http://amikit.amiga.sk/screenshots.htm
[#2] Re: AmiKit i AmigaForever

@Mleko, post #1

Czy dokładnie taki, to może nie, ale przy pomocy narzędzi, z których składa się AmiKit możesz sobie taki stworzyć. Wyobrażnia tylko Cię ogranicza.

Przy okazji, strona AmiKit jest też po polsku ;)

[#3] Re: AmiKit i AmigaForever

@Mleko, post #1

Nie tylko ROM bierzesz z AmigaForever. Również pliki systemowe. Zresztą instaler AmiKit prosi o włożenie płyty i sam sobie kopiuje z niej co potrzebuje, więc poczekaj z jego instalacją na dostawę AmigaForever.

[#4] Re: AmiKit i AmigaForever

@GumBoy, post #3

To w sumie to samo z robię przy pomocy samego AmigaForever i internetu.
[#5] Re: AmiKit i AmigaForever

@Mleko, post #4

A ja chciałem się właśnie zapytać, jak zainstalować amiga forever przez amikit? Nie wiem, nagrałem na płytę amigę forever 2009 i w amikit podaję żeby instalował z płyty, ale nic się nie dzieje. Jest tylko napisane że kopiuje pliki, ale chyba tylko tyle, bo naped nie reaguje. Znowu przy amiga os 3.9 coś tam reaguje ale zaraz wyskakuje że workbench nie opdpowiedni. Czy ktoś mógłby mi napisać bardziej szczegółowo jak to zainstalować, może trzeba coś jeszcze ustawić? Dziękuję
[#6] Re: AmiKit i AmigaForever

@pitcairn, post #5

czytaj watki - znaczy uzyj szukajki

musisz ustawic cdroma odpowiednio

[#7] Re: AmiKit i AmigaForever

@pitcairn, post #5

Jeżeli masz oryginalną płytę AmigaForever, poprawnie wypaloną to instalacja AmiKit ogranicza się do kilku kliknięć, bez zbędnych zabiegów. Co więcej, w panelu AmigaForever możesz wybrać instalację AmiKit.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem