[#1] Problem z klawiaturą
PC i AmiKIT

Ze strony lemonamiga.com pobrałem pare gier np LOTUS III czy Super Frog i nie mogę zagrać gdyż klawiatura reaguje tylko na przycisk F10 czyli wyjście z gry, w systemie działa wszystko ok gdyż pisze na PPA z AmiKIT.

Dla przykładu pobrałem też Genetic Species i ta chodzi ok, klawiatura działa.

I jeszcze jedno. ADOOM nie uruchamia się gdyż ma błąd audio ??

Z góry dzieki za każdą odp
[#2] Re: Problem z klawiaturą

@Mleko, post #1

-ustawiles w winuae zeby emulacja joya byla na klawiaturze?
- jaki blad AUDIO ?
[#3] Re: Problem z klawiaturą

@Norbert, post #2

Game I/O Ports

Port 0 Mysz
Port 1 Keyboard layout A

Input Klawiatura
[#4] Re: Problem z klawiaturą

@Norbert, post #2

Init files no Files Found

Ostatnia modyfikacja: 25.11.2009 23:04:23
[#5] Re: Problem z klawiaturą

@Mleko, post #4

A masz wszystkie pliki potrzebne do odpalenia gry?
Gierke masz a Aminetu?
[#6] Re: Problem z klawiaturą

@Mleko, post #3

Jak chcesz grac na klawiszach tzn. kursorach to ustaw Port 1 Keyboard layout B, powinno działać.
Co do dźwięku to są dwie możliwości albo jakiś program blokuje ci paule albo masz porąbane coś w ustawieniach AHi oraz brak sterownik AHi dla winuae.

Odpal ADoom'a "na pałę" bez sekwencji startowej tylko z przypisaniami do najpotrzebniejszych katalogów. Może to pomoże.

[#7] Re: Problem z klawiaturą

@Norbert, post #5

gierka z aminetu
[#8] Re: Problem z klawiaturą

@Mleko, post #7

podaj link.
a masz pliki wad ?
[#9] Re: Problem z klawiaturą

@Norbert, post #8

http://aminet.net/search?query=adoom

Pierwsza pozycja
[#10] Re: Problem z klawiaturą

@Mleko, post #9

Cytuję:

YOU NEED TO GET A MAIN WAD FILE THAT WORKS WITH LINUX DOOM AND
PUT IT IN THE SAME DIRECTORY AS ADOOM.

Otherwise you get the message: "Error: W_InitFiles: no files found"

Wystarczyło poświęcić 3 minuty na przeczytaniej kilku pierwszych linijek readme.

Innymi słowy potrzebujesz pliku doom.wad lub doom2.wad. Swego czasu mozna było zakupić DooM Ultimate Collection (DooM, DooM2, Ultimate DooM i Final DooM) za kilka złotych (tam te pliki są). Jeżeli nie masz żadnego z tych plików to na serwerze ftp id software powinno być demo (pierwszy epizod). Nie wiem czy wersja shareware pójdzie z ADoom (dawno temu chyba działało - nie pamiętam).

Swoją drogą to zastanawiam się po co uruchamiać DooM na uae. Na pieca jest rewelacyjny Doomsday, który umożliwia odpalenie starego, poczciwego Dooma w OpenGL ze wszystkimi tego konsekwencjami (filtrowanie tekstur i takie tam). Na prawdziwej Ami to jeszcze byłby sens (chociaż 68030/50 to za mało dla tej gry) ale na emulatorze?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem