[#1] Płyta CD32 pod winuae
Witam i mam pytanie?Czy oryginalne gry z CD32 beda poprawnie dzialac pod WinUAE?Gdzies czytalem ze tak ale interesuje mnie konkretny przypadek.Chodzi o gre Diggers z CD32 ktorej bardzo podobala mi sie sciezka dzwiekowa.Wiec czy taka plyta pod emulatorem rowniez bedzie odtwarzac sciezki audio jak to mialo miejsce w oryginale?Pamietam ze nadawala tej grze niepowtarzalny klimat tak jak muzyka orkiestrowa z gry Litil Divil.
Druga sprawa nie dotyczy moze tak amigi a mianowicie mam obraz plyty z gra pod CD32 Diggers i Oscar.Jak powinienem nagrac poprawnie ten obraz aby i sciezki audio zostaly wypalone a nie same dane.Znajduja sie one w katalogu obok obrazu gier.Prosze o pomoc i prosze sie nie zlosc na moj brak wiedzy w tej materii.
[#2] Re: Płyta CD32 pod winuae

@nostalgia, post #1

Czy oryginalne gry z CD32 beda poprawnie dzialac pod WinUAE?Gdzies czytalem ze tak

tak, oryginalne plyty CD32 jak i poprawnie przygotowane iso powinny poprawnie dzialac pod winuae.

Wiec czy taka plyta pod emulatorem rowniez bedzie odtwarzac sciezki audio jak to mialo miejsce w oryginale?

Winuae poprawnie skonfigurowany powinien poradzic sobie z obsluga gry w taki sposob aby emulacja byla bardzo zblizna do dzialania CD32.

Jak powinienem nagrac poprawnie ten obraz aby i sciezki audio zostaly wypalone

Mozesz nie wypalac tej plyty a podmontowac to iso w systemie za pomoca pakietu darmowego alcochol52%. Ale jesli sie juz uparles zeby plyte wypalic to wazne jest aby obraz iso byl wczesniej zrobiony w sposob jak najmniej odbiegajacy od oryginalu w formacie np CCD.

Skoro muzyka jest juz skompresowana i wrzucona do innego katalogu bedziesz musial spowrotem muzke zamienic na wave i zapisac to dodatkowo jako dodatkowe sciezki na plycie.

Ostatnia modyfikacja: 02.12.2009 20:47:46
[#3] Re: Płyta CD32 pod winuae

@Koyot1222, post #2

heh sama gram w ta gre z oryginału ze względu na muzę! Nieziemską wg mnie !I na wszelkie pytania odp TAK! Śmiga jak na oryginale wraz ze ścieżką muzyczną i z płyty i z iso!Pozdro

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem