[#1] PPaint 7.1
Witam, mam problem z PersonalPaint 7.1, plik z programem pobrałem z aminetu, po uruchomieniu emulator sie zawiesza tzn przełącza na drekran i pojawia sie tylko czarny ekran i zwiecha emulatora gdyż nawet f12 nie działa.

Inne programy, które przełączają ekran np PerfectPaint działają prawidłowo
[#2] Re: PPaint 7.1

@Mleko, post #1

I myślisz że po tak dokładnym opisie zdiagnozujemy Twój problem? Poczytaj w readme programu jakie dodatkowe elementy są wymagane, odpal snoopdosa z zapisem logu na dysk. Pokombinuj trochę, rusz głową.

[#3] Re: PPaint 7.1

@pampers, post #2

Kup Amige ..problem z glowy :P

[#4] Re: PPaint 7.1

@Mleko, post #1

to dziwaczne zachowanie. Personal na WinUAE działa u mnie lepiej (pod kątem zgodności) niż na MorphOSie i zdecydowanie lepiej (szybkościowo) niż na klasyku.

Jak na razie obadałbym w PPaint_Prefs plik Startup_1.set - wrzuć tu zawartość (tylko bez filtrów i makr). A co masz w devs/monitors? Standardowo PPaint otwiera się chyba w PAL...

[#5] Re: PPaint 7.1

@Mleko, post #1

Moja kryształowa kula mówi mi, że masz WinUAE + AmiKIT (albo AmigaSYS - kula jest trochę porysowana i niedokładnie widać... ) z włączoną emulacją Picasso96 a Personal Painta nawet nie skonfigurowałeś - nie otworzyłeś pliku Startup_1.set i nie ustawiłeś w nim funkcji opisanych np. w tym wątku:

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=5&i=3561&t=3555#reply_3561

Ostatnia modyfikacja: 06.12.2009 17:38:40
[#6] Re: PPaint 7.1

@recedent, post #4

Z ciekawości - miałeś obadać, czy pod MOS, po zmianie na ppc_blit.library Personal Paint będzie działał i czy znikną problemy z czymś tam... No i?

[#7] Re: PPaint 7.1

@APC74, post #6

Nic z tego - ppc_blit zawiesza PPainta na moim MOSie. Wrzuciłem info o problemach na MorphZone i udało się zainteresować Jacę. Może coś z tego wyjdzie... no ale generujemy oftopa, więc nie podaję szczegółów ani linku :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem