[#1] Gadami
Mam listę kontaktów, widze osoby dostepne i otrzymuje od nich wiadomości ja natomiast jestem niedostepny i nie moge nic wysłać.

Wczoraj wszystko było ok i rozmawiałem normalnie.

Wszystkie opcje w Prefsach Gadami sprawdzałe, próbowałem nawet na innych kontach i jest tak samo.

W czym może być problem?? Z góry dzieki za odp...
[#2] Re: Gadami

@Mleko, post #1

Może problem nie tkwi w Ami lecz serwerze GG. GG ostatnio ciągle jest aktualizowane i z tego co mi wiadomo właściciele serwerów i programu robią wszystko żeby inne programy przestały obsługiwać GG.
Ostatnio przecież żeby założyć konto trzeba mieć zainstalowany na PC najnowszy program GaduGadu...
Mogę oczywiście mylić się ...
Zresztą Gadami już dawno nie było aktualizowane...
A jak działa tobie AmiGG ?
[#3] Re: Gadami

@MaveRick, post #2

AmiGG wogóle nie chce mi się zalogować.

Konto, z którego korzystam pod Windą zachowuje się normalnie, najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że dziś mogę rozmawiać normalnie z dwiema osobami a z pozostałymi jak wczorak otrzymuje od nich wiadomości ja natmiast nie mogę odpisać gdyż oni i tak nie dostaną mojej odpowiedzi.
[#4] Re: Gadami

@Mleko, post #1

Znalazłem na PPA pare informacji natemat BrainWasher-a, jednak nie mogę się doszukać czy ten porgram powstał, powstaje czy niepowstanie ?
[#5] Re: Gadami

@Mleko, post #4

Tez zawsze mam problem z logowaniem a szczegolnie z haslem. Robie tak (ta metoda jest raczej iracjonalna ale dziala).Loguje sie na pececie i zmienam haslo na nowe np. Sokrates , wychodze z pecetowego gadugadu, wlaczam amige i loguje szybko AmiGG z nowym juz haslem Sokrates i dziala.
ps zainstaluj sobie pakiet WARPjpg,WARPpng,WARPiff,
[#6] Re: Gadami

@Mleko, post #3

Nie masz przypadkiem wlaczonego TLENU w AmiGG?
Jesli tak , to go wylacz
[#7] Re: Gadami

@Norbert, post #6

Mam wyłączony tlen, AmiGG wogóle nie chce współpracować nawet jeśli chodzi o założenie nowego konta....

W Gadami wręcz zadziwia mnie fakt że mogę rozmawiać tylko z kilkoma osobami a pozostałe mają mnie na swojej liście jako niedostępne, zresztą jak dodam swój numer na swoją listę to też jestem niedostępny a z kilkoma osobami normalnie rozmawiam i u nich jestem dostępny... Normalnie czary

[#8] Re: Gadami

@Jupiler, post #5

Ten sposób też nie działa... :(

[#9] Re: Gadami

@Mleko, post #8

Nie wiem stary ale mi sie wydaje ze tan caly amikit ....Ja uzywam peceta do emulacji Amigi 3.9 program Winuae i raczej wszystko sie udaje.Moje problemy wynikaja raczej z niewiedzy niz z rzeczywistego problemu>To prawda niektore programy amigowe ciezka uruchamiac na pececie a ich powszechna niestablinosci na emulacji zwycieza.Zreszta mam na to metode,elimuja/e sie/je same.Reszta pozostaje -sama rozkosz.Co moge na amidze? Sporo !! Po prawie polroku walki z Amiga nareszcie czuje jej smak.Choc w zyciu -yo ziomek bym nie myslal ze jeszcze bede mial z Ami tyle do czynienia.Jak to mowia, stary milosc nie rdzewieje klaniam sie Jupiler
[#10] Re: Gadami

@Jupiler, post #9

Ja nie mówie że moje problemy wynikają z tego że Amiga jest...gdy by tak było to wogole bym jej nie emulował, może to jest moja niewiedza, może stabilność emulacji, może serwer GG co nie zmienia faktu że możliwość rozmowy na liście z kilkoma osobami a z pozostałymi nie jest dziwna i raczej nie wynika z konfiguracji samego Gadami bo program dużej możliwości konfiguracji nie ma i jeśli był by źle skonfigurowany to nie mógł bym rozmawiać z tymi z którymi mogę - przynajmniej ja tak myśle, specjalistą nie jestem, gdybym był nie zakładał bym niektórych tematów

Jeśli o AmiGG chodzi to jak widzę na forum nie tylko ja mam z nim problem, konfiguracja AmiGG też nie jest trudna, numer mam, hasło mam, tlen wyłączony... i błąd logowania.

A tak swoją drogą wole rozmawiać (choć robie to bardzo rzadko) na emulowanym amigowym systemie niż korzystać z zawalonego reklamami nowego GG na Win dlatego zależy mi na uruchomieniu AmiGG bo Gadami jest jednak za proste.

[#11] Re: Gadami

@Mleko, post #10

poczytaj
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=16&i=725&t=724&ostatnie=1#reply_724
[#12] Re: Gadami

@Norbert, post #11

To by się zgadzało ale...

GG7 --> GG10 – wiadomości dochodzą

Gadami z emulowanego systemi Amigi wysyła wiadomość na nowe GG na tym samym komputerze i wiadomość nie dociera. Oczywiście konta GG są inne.

Gadami wysyła wiadomość do Gadami ( o samo konto ), teoretycznie wiadomośc powinna sie odrazu wyświetlić w praktyce wiadomość nie dociera

Taki wyjątek od reguły

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem