[#1] Jak podłączyć joystick amigi pod port usb?.
Witam jak w temacie czy jest możliwość podłączenie poprzez jakąś przejściówkć joystick amigi pod usb w xbox ?.
Widziałem w internecie schematy gdzie można takowy joystick podłączyć do portu game port a mi chodzi pod usb, z tego co wiem nie można zamontować portu game port w xbox jedynie usb.
[#2] Re: Jak podłączyć joystick amigi pod port usb?.

@Mlody, post #1

Kupujesz/zdobywasz pad pod USB. wybebeszasz elektronike i wkladzasz ja do joya amigowego, lub robisz przejsciowke.
Styki kierunkowe amigowe podpinasz pod styki w padzie USB, tak samo robisz a FIRE.
Wykonanie przejsciowki jest lepsze. Bardziej "przyszlosciowe"

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 17:45:50
[#3] Re: Jak podłączyć joystick amigi pod port usb?.

@Norbert, post #2

Widziałm gotowe przejściówki na necie gdzieś. Po co psuć pada od pc.

[#4] Re: Jak podłączyć joystick amigi pod port usb?.

@QkiZ, post #3

Tak to prawda że są, też taką widziałem na zagranicznej stronie ale kosztujć kupć pienićdzy a pada można już kupić do 10zł :).
Ps. mam zamiar dwa porty com wmontować do xbox, już przerobiłem dwa porty od padów na usb, bćdć pod nie podłączał myszkć oraz klawiaturć na usb do tego mam zamiar zamontować dodatkowo port vga, konsola bćdzie startować na Amigasys4.
Dodatkowo zamiast popsutego napćdu dvd zamontowałem odpowiednio przerobioną nagrywarkć cd-rw lg :).
Wiem że tak przerobiony xbox nie zastąpi prawdziwej amigi ale niestety jak na razie nie stać mnie na tak drogi sprzćt a konsola leży bezużytecznie, wielkie dzićki za pomoc :).
[#5] Re: Jak podłączyć joystick amigi pod port usb?.

@QkiZ, post #3

QkiZ napisał(a):

> Widziałm gotowe przejściówki na necie gdzieś. Po co psuć pada
> od pc.
>

Bo kupienie gotowej przejściówki może Cię drożej kosztować niż zrobienie jej samemu a do czegoś takiego wystarczy zwykły badziewny gamepad na usb np. jakaś Manta za 10-15zł z hipermarketu ;) A jak już ktoś ma "świra" na punkcie majsterkowania to może sobie zrobić coś bardziej trwałego czyli arcade sticka ;) A jak ktoś ma kasę i majsterkować nie lubi to może sobie kupić xbox360 fightsticka ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem