[#1] winuae problem
Witam

Ostatnimi czasy zacząłem się interesować emulatorem amiga winuae i w związku z tym chciałem sobie pograć w Mortal Kombat 2, a więc mój problem polega na tym że, przy odpaleniu gry wyskakuje mi taki błąd

Nie wiem w czym problem dyskietki od gry mam dobre bo koleś ma te same i u niego działa. Próbowałem rożne wersje kickstart'u oraz emulatora ale jednak bez skutku. Więc zmuszony jestem napisać na forum, czy ktoś wie jak ten błąd naprawić ?

Pozdrawiam
[#2] Re: winuae problem

@chiszko, post #1

Zła konfiguracja emulatora lub uszkodzone ADF-y.

[#3] Re: winuae problem

@mailman, post #2

adf'y sa dobre, najwyraźniej konfiguracja jest nie taka jak należy. Znasz jakąś stronkę jak ustawić poprawnie ten emulator ?

z góry dzięki
[#4] Re: winuae problem

@chiszko, post #3

Witam,

to napisz co i jaku stawiles, (umiesc screenshot) a tak w ciemno...

Ostatnia modyfikacja: 13.03.2010 18:59:11
[#5] Re: winuae problem

@chiszko, post #3

Jak chcesz to mam konfiguracje do mk do winuae i mogem Ci przesłać
[#6] Re: winuae problem

@chiszko, post #3

Jesteś na tej stronie, tylko zanim zapytasz, wystarczy skorzystać z wyszukiwarki. Mamy cały artykuł poświęcony konfiguracji WinUAE.

[#7] Re: winuae problem

@chiszko, post #1

Mógłbyś podesłać mi te ADFy i plik konfiguracji WinUAE - rzucę okiem i może coś wymyślimy.
Link do artka nt. konfiguracji emulatora:
http://www.ppa.pl/artykul-winuae..konfiguracja-2_38_755.html

A jak to za mało, to jest jeszcze moja podstronka (link w stopce).

[#8] Re: winuae problem

@Paul, post #4

zamieszczam screeny co i jak mam po ustawiane w emulatorze

http://img197.imageshack.us/img197/8871/beztytuufg.png
[#9] Re: winuae problem

@lalala, post #5

jak mozesz to przeslij ta konfiguracje pod mk 2 do uae

z gory dzieki
[#10] Re: winuae problem

@chiszko, post #9

Wybierz podstawową konfigurację A500 lub A500+ i zobacz czy zadziała. Masz ustawione AGA i to może być problemem.

[#11] Re: winuae problem

@mailman, post #10

gra się odpaliła ale teraz kolejny problem w ogóle nie ma muzyki w grze są tylko dźwieki w walce i jeszcze jedno czy można jakoś przyspieszyć grę ? bo strasznie wolno działa
[#12] Re: winuae problem

@chiszko, post #11

Nie naciskałeś aby "M" na klawiaturze podczas walki? To zdaje się klawisz odpowiedzialny za wył./wł. muzyki.

[#13] Re: winuae problem

@Shoonay, post #12

z muzyka sobie rozkminiłem oco kaman, ale teraz przydalaby sie jakas pomoc z przyspieszeniem gry bo dziala jakby bylo 15-20 fpsu
[#14] Re: winuae problem

@chiszko, post #13

Opierając się na screenie z postu #8:
- W zakładce CPU and FPU, w Advanced JIT Settings włączasz opcję Hard flush, wyłączasz (odznaczasz) opcję No flags i skoro nie używasz FPU, to wyłącz FPU support.

- W zakładce Display, w Settings przełączasz Native mode na Fullscreen.

- W zakładce Sound, w Sound Emulation przełączasz dźwięk z Enabled, 100% accurate na Enabled i w części Settings przełączasz Frequency na 48000 (WinUAE działa lepiej w tej częstotliwości).

- Jeżeli w zakładce Filter masz włączony jakiś filtr obrazu, to sprawdź czy jest to filtr D3D:... (te filtry działają bezpośrednio na GPU a nie CPU, dzięki czemu nie spowalniają emulacji). Jeżeli jest to inny filtr (o nazwie nie zaczynającej się od D3D: to zmień go lub wyłącz zupełnie).

- W Miscellaneous zaznacz Wyłącz oszczędzanie energii i ustaw Bufor wyświetlania na LocalVRAM.

Ostatnia modyfikacja: 15.03.2010 15:57:52
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem