[#1] Frying Pan
Koledzy jak za pomocą dołączonego do AmiKIT proggramu Frying Pan nagrać płytkę z muzyką MP3 ??? W PC mam nagrywarkę DVD ?

[#2] Re: Frying Pan

@Mleko, post #1

W zakładce Tracks Iso builder klikasz na przycisk Add, zaznaczasz pliki mp3. Potem przechodzisz do Write i klikasz na przycisk write.

[#3] Re: Frying Pan

@Olek, post #2

Tyle że jak nie zarejestruje to sobie nagra chyba 70 MB

[#4] Re: Frying Pan

@Olek, post #2

A jak się kopiuje całe płyty?

[#5] Re: Frying Pan

@Arbuz, post #3

"W locie" mozna nagrywac nawet dane na plyty dvd.
Program na pewno niezarejestrowany. Sciagniety ze strony autora.
[#6] Re: Frying Pan

@AS, post #4

Jak masz dwa napędy CD lub DVD to jest lepiej, nie trzeba kopiować płytki na HDD. Później jw. zaznaczasz całość i kopiujesz, ale jak już wspomniał Arbuz, wersja nie zarejestrowana pozwala jednorazowo zapisać na płytce tylko 70 MB. Plus brak wielosesyjności zapisu, to bardzo wielkie utrudnienie.

Ostatnia modyfikacja: 19.09.2010 09:18:48
[#7] Re: Frying Pan

@Olek, post #6

To jak mi sie udalo nagrac 4.7GB na niezarejestrowanej wersji programu?
[#8] Re: Frying Pan

@Olek, post #2

Tak jak napisałeś próbowałem, ale mój napdęd w żaden sposób nie reaguje ?

[#9] Re: Frying Pan

@Mleko, post #8

A masz dobrze ustawioną konfigurację programu w zakładce Drive?

[#10] Re: Frying Pan

@Olek, post #6

Ja mam zarejestrowanego FryingPaina, więc nie mam problemu z ograniczeniem. Ale nie wiedziałem jak kopiować całe płyty. Mam jeden napęd DVD. Z tego co napisałeś wynika, że trzeba najpierw ręcznie zgrać płytę na HD, a potem wypalić? FryingPain nie ma opcji automatycznego kopiowanie całego CD i następnie wymaga włożenia płyty do nagrania (jak jest w innych programach) ?

[#11] Re: Frying Pan

@AS, post #10

Ja tak zawsze robię, nie znalazłem takiej opcji. No chyba, że zrobisz ISO. Dlatego mam dwa napędy DVD i kopiuję z jednej płyty na drugą. Zawsze możesz też zapytać autora programu.

[#12] Re: Frying Pan

@Norbert, post #7

Nie wiem, ja przed rejestracją nie próbowałem nagrywać więcej jak 70 MB.

[#13] Re: Frying Pan

@Mleko, post #1

Dobra Panowie, działa ale w zasadzie działało, bo jak się pobawiłęm w nagrywanie płytek - było wszystko ok, posłuchałem trochę mp3, wszedłem na ppa, poszperałem w netsurfie na allegro... wyłączyłem AmiKIT i po ponownej próbie włączenia już nie wstaje przed wczytaniem zielonego loga AmiKIT ( ładowanie systemu ) wyświetla się komunikat Unable to open uaescsi.device i system już nie wstaje.... wyświetli się zielone tło ładowania systemu, pasek postępu dojdzie do końca i tak zostaje....

Zaznacze, że nic nie mieszałem w ustawieniach systemowych itp, FP nie działał bo nie miałem w zakładce setting zaznaczone, że mam napęd.

[#14] Re: Frying Pan

@Mleko, post #13

Na 2 dzień wszystko już działa - musiał odstać swoje :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem