[#1] Problem z bibliotekami
Witam, mam pewien problem z bibliotekami RTGMaster, gdyż po "instalacji" na WINUae "Napalmu" i po próbie uruchomienia wyskakuje mi komunikat o prośbię o te biblioteki. Nie wiem jak je wrzucic do workbencha. Jak by ktoś mógł mi wytłumaczyć w jaki sposób to zrobić, byłbym strasznie wdzięczny.
[#2] Re: Problem z bibliotekami

@fearr, post #1

O ile pamiętam, to pakiet RTGMaster ma program instalujący. Uruchom go i dalej powinno już być z górki :)

Ostatnia modyfikacja: 21.11.2010 16:45:43
[#3] Re: Problem z bibliotekami

@PopoCop, post #2

najgorsze jest to że właśnie nie ma nigdzie tego pliku w Workbenchu po emulacji :( jest napalm ale niestety nie ma tego RTGMaster. Chyba, że coś źle robie przy emulacji dysków...
[#4] Re: Problem z bibliotekami

@fearr, post #3

Skopiuj rtgmaster.library do sys:libs/ i bodajze katalog rtgc2p do sys:libs/rtgc2p i to wszystko. Mozna jeszcze ustawic kilka zmiennych ale o tym mozesz poczytac w dokumentacji.

Btw. Tutaj w archiwum masz plik instalacyjny

http://aminet.net/package/driver/video/rtgmaster_user

Ostatnia modyfikacja: 21.11.2010 21:51:23
[#5] Re: Problem z bibliotekami

@fearr, post #3

http://aminet.net/search?query=rtgmaster

Pakiet "rtgmaster-user" jest tym czego szukasz.
[#6] Re: Problem z bibliotekami

@AmiChris, post #4

Nie c2p, ale rtgc2p. Oprócz tego jest też katalog rtg, który też wypadałoby chyba skopiować do sys:libs/.

W skrócie: trzeba rozpakować archiwum z RTGMaster, wejść do katalogu libs i skopiować całość do LIBS:

[#7] Re: Problem z bibliotekami

@APC74, post #6

Mam jeszcze pytanie Panowie, co zrobić żeby ten plik RTGmaster był widziany w workbenchu, niestety gdy emuluje wszystko tak jak jest napisane na pewnej stronie, nie ma ciągle tego pliku na dysku ani na pulpicie.
[#8] Re: Problem z bibliotekami

@fearr, post #7

Z górnego menu: Window -> Show -> all files (Okno -> Pokaż -> wszystkie pliki)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem