[#1] WinUEA i AmigaCD32 jak odpalic pliki .iso
Witam,

Jestem początkujacym jezeli chodzi o emulacje Amigi przez winuea
Potrafie odpalic tylko zwykłe adf na A500 i innych Amigach i na tym kończy sie moja znajomośc emulacji na Winauea
za nic w swiecie nie potrafie odpalic plików iso z Acd32. Mam potrzebny kickstart.
przypuszczam ze iso musze odpalic w czyms podobnym do deamona.
Prosze o pomoc albo o linka do jakiegops tutoriala bo nie moge ni znaleźć

z góry dzięki
pozdr,
[#2] Re: WinUEA i AmigaCD32 jak odpalic pliki .iso

@swiderro, post #1

Tu na forum bylo to juz czesto walkowane, proponuje najszybciej Google + "winuae cd32 how to". Na dzien dobry sporo wynikow :)

[#3] Re: WinUEA i AmigaCD32 jak odpalic pliki .iso

@swiderro, post #1

Deaemon tools albo inny programik. Zamontować na PC. W Winuae zaznaczyć "Add PC drives at startup" oraz "include CD/DVD" i powinno chyba ruszyć. Spróbuj, zobacz...
[#4] Re: WinUEA i AmigaCD32 jak odpalic pliki .iso

@abcdef, post #3

Wielkie dzieki za szybka odpowiedz.
Koyot1222 poszukam
abcdef własnie takich wskazówek szukałem

jeszcze raz wielkie dzieki jak bede miał jeszcze problemy bede pisał w tym temacie

Pozdr.
[#5] Re: WinUEA i AmigaCD32 jak odpalic pliki .iso

@swiderro, post #1

przypuszczam ze iso musze odpalic w czyms podobnym do deamona

Nie musisz, jeżeli obraz jest w formacie *.cue, *.ccd, *.mds lub *.iso - WinUAE ma wbudowaną obsługę tych obrazów. Wystarczy wskazać plik z obrazem, w zależności od wersji WinUAE, w zakładce Szybki start lub Dyski twarde.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem