[#1] Testament 2
Witam
Czy komuś udało odpalić się tą pozycję pod WinUAE. Próbowałem już wszystkie konfiguracje i na żadnej nie działa. Wszystko działa do momentu naciśnięcia new game - potem czarny ekran.
[#2] Re: Testament 2

@reenstix, post #1

Mi się kiedyś udało, ale musiałbym sprawdzić czy mam jeszcze ten konfig

[#3] Re: Testament 2

@parallax, post #2

Normalnie tragedia. Próbowałem już dosłownie wszystkiego. Na EAB też ktoś o tym pisał, ale temat urwał się nierozwiązany. Już próbowałem wszystkie wersje od tej z MACD do oryginalnej z czeskiej strony.
[#4] Re: Testament 2

@reenstix, post #3

Aż sprawdzę, mam wersje z MACD. Za czas dam znać co i jak.

[#5] Re: Testament 2

@reenstix, post #3

Podaj meila, tylko procesor sobie zmienisz w ustawieniach

[#6] Re: Testament 2

@parallax, post #5

Pomyliłem się, bo mam do jedynki a Ty do dwójki potrzebujesz, ale może pociągnie na tych ustawieniach :D

[#7] Re: Testament 2

@parallax, post #6

Mail w profilu reenstix@gmail.com. No właśnie jedynka działa bez problemu, a mi chodzi o dwójkę - jest lepiej zoptymalizowana
[#8] Re: Testament 2

@waldiamiga, post #4

Przekopiowałem, odpaliłem i...działa bezproblemowo.
W ToolTypach ikonki ustawiłem VGA=NO (możesz ustawić VGA=YES - gdy masz monitor SVGA i zainstalowany driver Multiscan bodajże)
W pozycji C2P mam C2P/040 ( bo takiego cepa emuluje mi WinUae)
Odpalam grę, daje New Game, po czym mam czarny ekran...Wciskam klawisz Tab (pokazuje się mapa),a po drugim kliknięciu w ten klawisz można grać.

Ostatnia modyfikacja: 08.02.2011 19:47:42
[#9] Re: Testament 2

@waldiamiga, post #8

Nareszcie działa :D. Dziękuję bardzo - naciskałem chyba wszystko oprusz TAB'a. W sumie w każdej planszy do której się przechodzi trzeba wykonać ten manewr bo inaczej black screen :). A działa dużo szybciej niż jedynka. Tylko czy udało ci się tak ustawić, żeby była tekstura na broni, bo u mnie jest cała czarna.
[#10] Re: Testament 2

@reenstix, post #9

Tylko czy udało ci się tak ustawić, żeby była tekstura na broni, bo u mnie jest cała czarna.

Spoko, u mnie tez jest czarna giwera. Ale nie róbmy z tego zagadnienia. Taki "ficzer" tej gry.

[#11] Re: Testament 2

@waldiamiga, post #10

Raczej nie gry tylko emulatora, bo na prawdziwej Ami jest dobrze. Dzięki wielkie za pomoc OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem