[#1] Sterowanie
Witam mam taki problem otóż używam sterowania keyboard layout b (cursor keys, right ctrl and alt = fire) i gram w grę the lost vikings i potrzeba mi używac łuku, i nie wiem jak ustawić aby mozna było go używać.
[#2] Re: Sterowanie

@johny009, post #1

Witam,

W The Lost Vikings ( wersja nie CD32 ) używa się także klawiszy: TAB, s, d, e. Nie pamiętam czy jeszcze jakieś, coś mi świta DEL i HELP.
W każdym razie użyj klawisza d. Swoją drogą jak grasz od początku to w dialogach wikingowie podpowiadają jakich klawiszy należy użyć.

Pozdrawiam

[#3] Re: Sterowanie

@asman, post #2

Wielkie dzięki "d" zadziałało. wcześniej sprawdzałem i nic. Jeszcze raz dzięki ;)
[#4] Re: Sterowanie

@johny009, post #3

A dlaczego nie czytałeś tutoriala, który jest w trakcie gry? Tam jest wszystko napisane.

[#5] Re: Sterowanie

@mailman, post #4

O dziwo nie było tam nic o klawiszach, jeśli ktoś nie wierzy mogę porobić screenshot'y z każdego dialogu :)
[#6] Re: Sterowanie

@johny009, post #5

No to chyba grasz w inną wersję niż my wszyscy, bo u mnie są podpowiedzi klawiszowe. W pierwszym i drugim etapie się od nich aż roi (pierwsza jest nawet przy samym starcie pierwszego etapu).

[#7] Re: Sterowanie

@johny009, post #5

Witam,

Bardzo mnie to interesuję, czy mógłbyś zamieścić screenshoty. Jeśli to możliwe to zrób także screenshota gdy widać logo Silicon & Synapse.
Dziękuje.

Pozdrawiam

[#8] Re: Sterowanie

@asman, post #7

No podpowiedzi są:

http://images7.gry-online.pl/galeria/galeria_duze3/587888234.jpg

Zresztą na You Tube znajdziesz wszystko ;).

Dziwna sprawa ;)

[#9] Re: Sterowanie

@BagoZonde, post #8

Witam,

Dla informacji.

W wersji dla CD32 w podpowiedziach zamiast klawiszy są skróty przycisków ( na przykład GRN albo ">>" ).

Pozdrawiam

[#10] Re: Sterowanie

@asman, post #9

Witam i ja ;)

Czyli podpowiedzi są :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem