[#1] uciekł Workbench a jest CLI
witam

szczęście moje trwało chwile zainstalowałem AmigaSYS plus Amiga OS 3.1 ładnie cieszyłem się że mam system i po resecie znowu mam uruchamianie siłę CLI i stop a jak odpaliłem pierszy raz Workbencha to pokazał sie komunikat o braku napędu co takiego zrobiłem źle?

pozdrawiam
[#2] Re: uciekł Workbench a jest CLI

@bilbo, post #1

Prawdopodobnie coś się stało z nazwą partycji systemowej lub owa partycja przestała istnieć.
[#3] Re: uciekł Workbench a jest CLI

@bilbo, post #1

A moze wiecej szczegołów ?
[#4] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@Norbert, post #3

juz zrobiłem ....odpaliłem FS-UAE u chodzi pieknie......ale jak zrobic żeby czytał USB niestety brak programiku USBInspector i jak nauczyć zeby płyty CD-DVD uruchamiały się się....
[#5] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #4

Chłopie! Ale w sensie, że o co ci chodzi?
Piłeś coś, czy jak? Jeśli tak, to napisz co to było - walniemy to samo, to może cię zrozumiemy.
[#6] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@APC74, post #5

proste jest odpalona plikopartycja czyli hdf jest Amiga 4.0 ale jak wkladam plyte CD=DVD chcialbym aby ja czytalo ,tez bym chcial aby gdy wloze pendriwe usb tez widzial ale nie widzi ,czy to juz jasne???
[#7] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #6

Bilbo chcemy Ci pomóc, ale daj nam szanse
[#8] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@Norbert, post #7

czy to trudno zrozumiec jest odpalona partycja z AmigaSYS ,czy to jasne tak? i to chodzi pod FS-UAE ,chcialbym aby Amisia pod tym emulatorem czytala dyski CD i DVD i tez widziala karty pamieci czyli USB,przepraszam moze pojde do znajomych corka ich uczy sie koreanskiego haaa,,,moze przetlumaczy hiiii
[#9] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #8

moje gg 44843393
[#10] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #8

1. pisz tak żeby nie trzeba było tłumaczyć z twojego na polski
2. W konfiguracji emulatora musisz odhaczyć opcję "automont removable drivers" i "include cd/dvd drivers" a jak chcesz widzieć dyski z PC to jeszcze "add pc drivers as startup". To wszystko w settings/hardware/hard drivers.

Pozdrawiam
[#11] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #8

Czy ty masz trudności z napisaniem poprawnie kilku zdań w języku polskim ?
Wiesz co to jest interpunkcja, ortografia?
Przypuszczam, że znajomych córka powie Ci to samo jak zobaczy Twoje "wypociny"
[#12] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@Norbert, post #11

na pewno zrozumie haaaa ,wiem że należy dbać o NASZ JĘZYK , to samo można powiedzieć piszącym w prasie codziennej , mam rację ? nikogo nie obrażając , to mam taki pomysł może na forum kącik poprawnego pisania na forum co kolega szanowny na to ? to byłby strzał w 10-tkę , już daje pierszy temat
POPRAWNOŚĆ JĘZYKA NAD ZDROWY ROZSĄDEK

ALE BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC
[#13] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #8

A czy FS-UAE potrafi w ogóle bezpośrednio czytać CD/DVD/HD/USB - czy czyta wyłącznie ich obrazy? Bo wydaje mi się, że jedyny sposób na odczyt płyty to zrobienie jej obrazu i zamontowanie go w FS-UAE (przynajmniej kiedyś tak było). No chyba, że masz linuxa - wtedy w linuchu montujesz płytę/dysk jako plik i w ten sposób go czytasz w FS-UAE (odpalasz go w emulatorze jako obraz). Jeżeli masz Windowsa to FS-UAE nie odczyta płyty/HD/USB bezpośrednio - jeszcze raz dodaję, że kiedyś tak było - może się zmieniło (wątpię, bo by o tym było głośno), ale zajrzyj do dokumentacji.

Swoją drogą to najlepiej byłoby uderzyć do kogoś z ekipy The Company - oni FS-UAE mają w małym palcu i nie takie rzeczy ze szwagrem robili... ;) Tak, że tego - odpal google i poszukaj forum The Company i tam zadaj pytanie, jeżeli nikt od nich się tu nie odezwie.

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2013 21:12:37 przez APC74
[wyróżniony] [#14] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@bilbo, post #12

POPRAWNOŚĆ JĘZYKA NAD ZDROWY ROZSĄDEK

ZAWSZE! I PO WSZE CZASY!
Grammar Nazi
[#15] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@APC74, post #13

Dziękuje o to mi chodziło ,bo w zakładce CDROM trzeba mu POKAZAĆ co ma czytać ,spróbuje rozpakować iso i spakować ZIP-em bo archiwa ZIP traktuje jako twardy dysk
[#16] Re: uciekł Workbench a jest CLI i pare ciekawostek

@APC74, post #14

ALLELUja hiii
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem