kategoria:
[#1] Jakie to distro na RPi?
link

Czy ktoś się orientuje jakie to distro ma gość z filmiku?
Amiga 1200 emuluje się bardzo ładnie na RaspberryPi B+.
Czy romy i gry są dostępne razem z tą dystrybucją?
[#2] Re: Jakie to distro na RPi?

@pong777, post #1

Strzelam ze jest to wtyczka "Rom Collection Browser" pod xbmc/kodi

...ma być lepiej na RPi2: link
Nie miałem czasu ustawiać emulacji na RPi, ale pewnie do emulacji A1200 przydaje się overclock zrobić: link

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2015 16:26:23 przez mallorn
[#3] Re: Jakie to distro na RPi?

@pong777, post #1

Chodzi na RPi bo to RPi 2.
Znam ten emulator z androida, jeśli jest tak samo niedopracowany jak na andrucie, to nie chcę takiego. Na androidzie są problemy z uruchomieniem twardego dysku HDF.
Ale tak do gier na dyskietkach to chodzi świetnie.
[#4] Re: Jakie to distro na RPi?

@mallorn, post #2

Nie, to jest w Javie.
[#5] Re: Jakie to distro na RPi?

@Kamikadze, post #3

Tak to RBPi 2. Kupiłem taki. Na filmiku nawet Alien Breed śmiga ładnie. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne.
[#6] Re: Jakie to distro na RPi?

@pong777, post #5

Tak, AGA jest tam emulowana dość dobrze.
Jak by te HDF-y chciały działać to był by najlepszy emulator na platformy mobilne.
Być może na RPi 2 wszystko śmiga ładnie, andrut potrzebuje uprawnień, być może to przeszkadza.
[#7] Re: Jakie to distro na RPi?

@pong777, post #1

Moze to RetrpPIe 2.6 lub wyzej? Interfejs to emulation station. Całe retro sciagasz jako obraz dysku i jest w nim juz pare emulatorow ustawionych , w tym amiga.Potrzebujesz rom i adfy i jedziesz od razu jak to skopiujesz przez ssl lub drugiego pendrive.jak go wsadzisz retro robi katalogi, do nich kopiujesz i retro sciaga z nich bodajze. Konieczna na retro jest karta 4giga.
U mnie na 2gb brakuje miejsca.Pozdr
[#8] Re: Jakie to distro na RPi?

@Kamikadze, post #6

Mi udalo sie uzywac na uae4all2 dysku twardego, tylko chyba uzywalem hdd z katalogu, za to mialem z tym problem na UAE4Droid. Zrobilem to zeby uruchomic test jubiego z LighWave, ale brak JITa w takich operacjach daje o sobie znac ;)

ps. nie doczekalem konca renderingu

Ostatnia aktualizacja: 25.03.2015 21:59:30 przez sigma2pi
[#9] Re: Jakie to distro na RPi?

@sigma2pi, post #8

Mi też udało się katalog zamontować, ale chciałem system postawić na wirtualnym i kupa.
Mam zewnętrzną klawiaturę i mysz na bluetooth, na tym zdaje się chodziło ładnie.
Gdy by wszystko działało jak należy była by to świetna mikro amiga. :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem