kategoria: WinUAE
[#1] Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.
Jak w temacie. Ma to sens? Da się przyjemnie grać, użytkować?
[#2] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@chicago, post #1

Próbowałem kiedyś na Samsungu.
Emulator działał sprawnie, ale granie do przyjemnych nie należy.
Jeśli chodzi o tableta 7" to sens ma opylenie go i zakup A600

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2015 08:52:44 przez Vato
[#3] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@chicago, post #1

Dołóż myszkę, będzie wygodniej.
[#4] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@Vato, post #2

Mam już A600. Chodzi o to by mieć kontakt z Amigą wszędzie:). O grach zręcznościowych raczej nie myślałem, ale o czymś w rodzaju Dreamweb.
[#5] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@chicago, post #4

Chodzi o to by mieć kontakt z Amigą wszędzie

Aaa to do tego to jeszcze brakuje Ci smartwatch z UAE
[#6] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@chicago, post #1

Wg. mnie najlepszy emu na androida to uae4all2 ,jest o ile pamietam platny ale zdecydowanie najszybszy.Przynajmniej na moim note10.1 2014.Gra sie nienajgorzej i jako zabawka amigopodobna powinien cie zadowolic.Mnie wystarcza.
[#7] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@Vato, post #2

Hmm jeśli chodzi o wydajność to spokojnie nawet najtańsze 7" androidki dadzą radę.

Natomiast podpisać się muszę pod wypowiedzią Vato - wygoda i przyjemność użytkowania średnia. Emulacja pełnego komputera, który normalnie obsługuje się myszką, klawiaturą i ewentualnie joystickiem to nie to samo co konsola z padem czy jakiś hand-held z paroma przyciskami, więc średnio wychodzi to na ekranie dotykowym, i rozmiar nie ma tu specjalnie znaczenia.

Jeśli masz już tablet to najlepiej samemu sprawdzić Natomiast jeśli ma to być jeden z argumentów na zakup takowego - to raczej się rozczarujesz.

Jak by się to sprawdzało z etui-klawiaturą czy bezprzewodową myszką - niestety nie wiem.
[#8] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@okejokej, post #7

Samsung Galaxy Tab 4. Tablet do pracy. Emulacja to tylko z zamiłowania do Amigi.
[#9] Re: Emulacja Amigi na tablecie 7 cali.

@chicago, post #1

na wszystkim co nie ma fizycznych klawiszy gra sie paskudnie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem