[#1] Grzebamie w .HDFach
Witam
Czy można jakoś wyciągnąć pliki z jednego .hdf i np wrzucić do innego?
Wszystko to z poziomu PCta oczywiście.
[#2] Re: Grzebamie w .HDFach

@skobrymm, post #1

Adfopus lub dodatek do Total Commander
[#3] Re: Grzebamie w .HDFach

@Norbert, post #2

W Adfopus udało się wejść w HDFa, ale jak wyciągnąć z niego pliki, a tym bardziej jak je wstawić w drugiego?
[#4] Re: Grzebamie w .HDFach

@skobrymm, post #3

Kopiuj między okienkami
[#5] Re: Grzebamie w .HDFach

@Norbert, post #4

No niestety tak się nie da. Można działać tylko na jednym aktywnym okienku, a jak próbuję coś wyciągnąć z hdfa-kursor zamienia się w znak "zakazu"...
[#6] Re: Grzebamie w .HDFach

@skobrymm, post #5

Ja bawię się za pomocą Total Commandera (w wersji TCUP).
Musisz doinstalować plugin AmigaDX czytającą formaty Amigi.
Po poprawnym zainstalowaniu plugin otwiera ADF, DMS, ADZ, HDF, HDZ, DMP jak archiwa. Wyciąganie plików jest bardzo proste i intuicyjne. Problemem jest natomiast zapis do podkatalogów... ja zapisuję wszystko w katalogu głównym ADF czy HDF, a z poziomu Amigi kopiuję już w miejsca gdzie dany plik ma być.

Jako ciekawostkę dodam że istnieją pluginy do większości formatów komputerów np. 8-bit Atari czy Commodore. Komfort używania Total Commandera jest taki, że jak kupiłem licencję z 20 lat temu to do dnia dzisiejszego jest to mój główny program przy rozwiązywaniu problemów z komputerami (TCUP z doinstalowanymi pluginami to kombajn do wszystkiego).

Ostatnia aktualizacja: 13.05.2018 19:02:48 przez PWS
[#7] Re: Grzebamie w .HDFach

@PWS, post #6

Próbowałem amigadx, ale jest problem z instalacją.
A może trzeba mieć wykupionego TC?
[#8] Re: Grzebamie w .HDFach

@skobrymm, post #5

Łapiesz plik/katalog z jednego okna i przenosisz do drugiego.
To działa.
[#9] Re: Grzebamie w .HDFach

@Norbert, post #8

Chyba się udało, niepotrzebnie otwierałem trzecie okienko.
Dzięki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem