[#1] Amibian na Monster Joysticks
Cześć,

Popełniłem taki filmik o Amibianie na projekcie Monster Joysticks, może komuś się przyda:

Pozdrowienia!
Adam

Ostatnia aktualizacja: 13.01.2019 20:30:11 przez podstawek
[wyróżniony] [#2] Re: Amibian na Monster Joysticks

@podstawek, post #1

Fajnie zabudowane, inne podejście do Amibiana niż ja planuję OK
Z braku czasu RaspberryPi 3 leży i czeka na montaż w obudowie A600 z klawiaturą + Keyrah V2, do tego wszystkie niezbędne dodatki (mocowania, okablowanie, zaślepki portów). Na szczęście zrobiłem sobie w listopadzie prezent w postaci drukarki 3D i niektóre elementy mogę sam zrobić. Będzie czas to poskładam to razem.
[wyróżniony] [#3] Re: Amibian na Monster Joysticks

@podstawek, post #1

yippee szczęka opada!
Rewelacja !

Ostatnia aktualizacja: 14.01.2019 09:21:36 przez Dorian3d
[wyróżniony] [#4] Re: Amibian na Monster Joysticks

@Dorian3d, post #3

wypas!
ewentualna klawiatura po prostu na USB do portu malinki?
[#5] Re: Amibian na Monster Joysticks

@watman, post #4

Tak, klawiatura i mysz chodzą w Amibianie przez USB bez ładowania dodatkowych sterowników. Jedyny sterownik o jaki sam musisz zadbać to SNES do joysticka (https://github.com/petrockblog/SNESDev-RPi).

Ale po skonfigurowaniu cała frajda to _odłączyć_ mysz i klawiaturę :)
[wyróżniony] [#6] Re: Amibian na Monster Joysticks

@podstawek, post #5

Do amibiana polecam poczytac o HstWB :) pod wzgledem grania bardzo ulatwia :) na starcie odpala sie Amiga Games Selector i mozna szpilac :p

Btw. Malinke podkrecales ? Z niektorymi demkami sa problemy z płynnością, klatki z 50 spadaja nawet do 25fps.
Z grami zauwazylem, ze ekran startowy Jim Power baaaardzo zwalnia az do 20 klatek i gra dosyć... Wolno dziala.

Reszta smia bez zarzutu, taki super skidmarks smiga az milo :)
[#7] Re: Amibian na Monster Joysticks

@sajdor, post #6

Dzięki za sugestie — na pewno spojrzę na HstWB. Malinka niepodrkęcona, na razie spowolnień żadnych nie zauważyłem.

Spowolnienia były, owszem, gdy korzystałem z RetroPie. Podejrzewam, że za dużo procesów aktywnych w tle; w Amibianie dużo takich niepotrzebnych usług jest powyłączanych.

Jima Powera ani demek jeszcze nie próbowałem, dam znać jak spróbuję.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem