[#31] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Sidroff, post #26

Bardzo poprosilbym o linka jak tam projekt idzie :)

Znow trza bedzie kupic pendrive 256gb ...
[#32] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #31

W sumie tak jak pisałem wczoraj, w googlach wpisałem tak z ciekawości hasło podane w temacie i znalazłem to link
Na razie w komentarzach pod filmami nie ma konkretnej daty, jeśli nic nie zakłóci prac, czytaj nintendo i ich polityka karania i usuwania serwisów archiwum gier to pewnie wkrótce pokaże się odnośnik do pobrania :>
Tak duży plik będzie można raczej wrzucić na dysk podpięty do usb, RPi 3b+ bez problemu bootuje z dysku, 3B potrzebuje karty micro SD np. 1GB aby podmontować pliki bootloadera do zewnętrznego dysku
[#33] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Sidroff, post #32

Jak ktoś lubi multiplatformy plus Amigę to fajowym obrazem jest:

DZ Omega Retropie 128gb

Bardzo dużo różnych sprzętów w tym oczywiście Amiga, Amiga 1200 i Cd32 - wszystko na Amiberry z WHDLoad, oprócz tego automaty arcade, snes, megadrive, c64, amstrad,pcengine, nes, sega sd, sg-100, mastersystem, tatari 2600, 7800... Ogrom.

Tu macie zapowiedź.

https://youtu.be/HsUwD-NPJbI

Wrażenie robi świetne menu, tematyczne kolekcje (na przykład Turrican) oraz Kapitalne muzyczki w menu i najważniejsze- od razu zainstalowany cały Bezel Project - czyli boczne panele do prawie każdej gry. gramy w Super czy Mega Turricana widzimy po bokach piękne grafiki, gramy w salonowe gry, a po bokach artworki. Jest to chyba najlepszy obraz z jakim miałem do czynienia (z multiplatformowych). Jedyną jego wadą jest brak sampli w starych grach arcade (niedopatrzenie)? Wystarczy skopiować te 20 plików z samplami do katalogu z biosem i już można cieszyć sięw odgłosu skosków w Donkey Kongu.

PS. Czy zna ktoś jakiś obraz do Retropie o Atari XL/XE? Coś jak Commodore Collection? Bo wszędzie się walają konsole Atari ale komputerowej kolekcji jeszcze nie widziałem...

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2019 21:45:12 przez RetroBorsuk
[#34] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #33

musiałbyś popatrzeć na Arcade Punks, tam tego wali się od groma

ja teraz pobieram te całe mame/cps123/ daphne (space ace <3) i inne arcade 32 gb ...

czekam na tenproject 256gb i wrzuce na zew. dysk twardy. Warto mieć wtedy podpięty dysk do aktywnego huba usb bo mogąbyć problemy z zasilaniem
[#35] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #34

Sajdor, a myślisz, że skąd je mam. Od punków własnie. Trochę przejrzałem i wybrałem te najlepsze.
[#36] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #35

czy na raspberry pi 3 bądź 4 i pod amiberry taki tbl starstruck chodzi plynnie z dzwiekiem ?
[#37] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@ritzu, post #36

Tak
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem