[#1] FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie
Witam! Mam zainstalowany FS-UAE na komputerze MacBook. Zamiast myszy używam Trackpada.

Niektóre gry (np. Wolfchild) wymagają po crackerskim intro żeby wcisnąć oba przyciski myszy (tak się domyślam w każdym razie).

Domyślnie na Trackpadzie nie da się równocześnie kliknąć dwoma przyciskami, ale niezależnie
1) zrobiłem żeby się dało w ustawieniach Maca
2) zrobiłem mapowanie w FS-UAE

Przetestowałem obydwie konfiguracje (1) i (2) ale niestety FS-UAE nie rozumie tych zmian, klikanie w Trackpadzie jest po staremu.

Czy ktoś może rozwiązał ten problem? Dodam że wczoraj męczyłem się z tym ok. godzinę, w co się wlicza szperanie po sieci.
[#2] Re: FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie

@David, post #1

Czym sprawdzasz na Amidze wciśnięcia myszy ?
[#3] Re: FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie

@Norbert, post #2

Sprawdzam podczas działania FS-UAE.
[#4] Re: FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie

@David, post #3

Są programiki do testowania klawiatury i przycisków myszy.
Warto byłoby na nich zrobić test.
[#5] Re: FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie

@Norbert, post #4

Ale tutaj problem jest w samym środowisku FS-UAE.

Najpierw w FS-UAE Launcher zmieniam definicję eventów. Np. przypisuję lewy przycisk myszy do z a prawy do x.

Potem odpalam FS-UAE. No i te eventy nie działają. Nawet jeden przycisk; te parametry nie są przekazywane (a są raczej poprawnie zdefiniowane; sprawdzałem kilka razy).

To samo w systemie. Jak zmienię w systemie, FS-UAE nie reaguje na dwa przyciski razem.

Ewidentnie coś jest z przekazywaniem definicji kontroli pomiędzy FS-UAE Launcher a FS-UAE.

Może FS-UAE korzysta z myszy systemowej wyłącznie??
[#6] Re: FS-UAE i oba przyciski myszy równocześnie

@David, post #5

A inne przypisania działają?
Np. zamiana klawisz a na b i odwrotnie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem