[#1] Exodus na Amiga Forever 8 Plus
Witam,

Próbuje odpalić Exodus na Amiga Forever 8 Plus - AmigaSys.
CD montuje się bez problemu, gra instaluje się bez problemu, ale gdy ją uruchamiam mam komunikat:
!Unable open cdda device or not find disk Exodus.

Oryginalna płytka Exodus siedzi w stacji CD i emulator ją widzi (ikonka jest na pulpicie).
[wyróżniony] [#2] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@guayar, post #1

Zobacz na aminet czy tam nie ma patcha jakiegoś, coś mi świta że właśnie pomagał z cdromem.
[#3] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@mwb113, post #2

Szukałem łatek, znalazłem w jednym miejscu poprawki 2.1. Niestety to poprawki tylko do karty graficznej. Próbowałem zainstalować, ale też nie pomaga niestety :(
[#4] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@guayar, post #3

a wybrales odpowiednie device dla dzwieków z cdromu?
[#5] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@michal_zukowski, post #4

Próbuje wybrać device, ale nie wiem jaki mam wybrać i gdzie. W setupie od gry próbuje wybrać jakiś plik .device ale żaden nie daje rady. Możesz mnie nakierować gdzie i co mam ustawić?
[wyróżniony] [#6] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@guayar, post #5

Nie wiem czy na emulatorze to działa bo nie próbowałem ale możesz odpalić SysInfo z zamontowanym obrazem płyty i będziesz tam miał informacje o tym jaki to device i unit, w zakładce DRIVES.

Ostatnia aktualizacja: 16.09.2019 23:23:17 przez nostrum666
[#7] Re: Exodus na Amiga Forever 8 Plus

@nostrum666, post #6

Zadziałało - dzięki!!!!! :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem