[#1] Tworzenie w WinUAE plików HDF z partycji na fizycznym dysku.
Czy jest możliwe tworzenie w WinUAE plików HDF z partycji na fizycznym dysku?
Mam wrażenie, że można zgrać tylko cały dysk - łącznie wszystkie partycje. Tak mi się zgrało sześć partycji dysku z A3000. Jedyny pomysł na ich ewentualny podział, to potem tworzyć czyste pliki HDF i kopiować dane, czy są może łatwiejsze sposoby?
Zbytnio mi to nie przeszkadza ale fajnie by było mieć je osobno dla różnych systemów. Tak to można zmienić system tylko priorytetami botowania partycji.
[#2] Re: Tworzenie w WinUAE plików HDF z partycji na fizycznym dysku.

@Rafał A-3000, post #1

A jakby dd zrzucić konkretną partycję z zamontowanego dysku? Czy to koniecznie musi być winuae?
[#3] Re: Tworzenie w WinUAE plików HDF z partycji na fizycznym dysku.

@Rafał A-3000, post #1

dev-hdl37.2.lha
Dev-Handler.lha

Jeden z tych pakietów umożliwi Ci "wyciągnięcie" partycji z dysku i nagranie ich jako plikopartycje
Pod winuae też to możesz zrobić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem