[#1] Winuae i dolaczony ekran w windowsie
Czesc,

czy mozna uruchomic winuae na dolaczonym/dodatkowym ekranie tak by nie znikal ekran glowny?

Gdy w prefsach WINUAE > DISPLAY wybiore dodatkowy ekran i wystartuje to ekran glowny robi sie czarny i nawet myszki tam nie widac

Dzieki
[#2] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@peceha, post #1

którą masz windę? Jak 10, to prawomyszem na pulpicie->Ustawienia ekranu->Wiele ekranów - tu powinno być Rozszerz te ekrany. Jak jest inaczej, to niedobrze! D:
[#3] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@snajper, post #2

ta, 10ka
no i tak mam
EXTEND THESE DISPLAYS
[#4] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@peceha, post #3

mysle ze nie bede z tym walczyl
zostawie winuae na glownym zamiast na sile go przenosic
[#5] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@peceha, post #1

Miałem to samo, to chyba jakiś bug w winuae... Bo wątpię żeby było to zamierzone działanie.
[#6] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@MariuszK, post #5

ja sprawdziłem wczoraj na swoim lapcoku i działa. Obstawiałbym albo coś w systemie, albo jakieś lipne kompjutry macie.
[#7] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@peceha, post #1

A to nie jest tak że Freesync/G-Sync i tak działa dobrze tylko na głównym ekranie?
Raczej bez synchronizacji ekranu do emulatora to bez sensu takie używanie jest...
[#8] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@XoR, post #7

raczej to byla tylko chwilowa chec sprawdzenia jakby to bylo gdybym emulator amigi mial wyswietlany na touchpadzie a windows normalnie na ekranie - no ale nie dziala...

wiec zostaje "po staremu"

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2020 20:32:52 przez peceha
[#9] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@peceha, post #1

Nie jestem pewien czy o to dokładnie pytasz, ale u mnie wygląda to tak:

Ekran główny jest na środku, emulator po prawej. Nic mi nie znika, aczkolwiek wciśnięcie środkowego przycisku myszy (żeby np. odpalić coś w chrome) powoduje automatyczne zrzucenie WinUAE do paska.
[#10] Re: Winuae i dolaczony ekran w windowsie

@Wiedzmin_, post #9

tak, taki byl zamiar a jak dotad uzyskalem pelno innych tylko nie ten co potzreba.

Ostatni mam taki:

Mimo wszystko na tym zakoncze bo jak juz wspomnialem robilem to z czystej ciekawosci ktora juz nie cisnie wiecej :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem