kategorie:
[#31] Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"

@Madman, post #30

A da się taki AGS uruchomić na A600 np w trybie noAGA? Ściągnąłem hdf'a i pod Winuae uruchamia się Workbench w trybie ECS, ale już sam AGS nie.
[#32] Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"

@ryshard, post #31

Nie ma jak na razie wersji na ECS, ale jest w trakcie przygotowania.
[#33] Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"

@marcinm, post #29

[#34] Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"

@Madman, post #30

W pełni się zgadzam i dodam od siebie, że te stare gry po latach może nie prezentują się najlepiej pod względem graficznym, dźwiękowym ale przyjemność z grania pozostała i co najważniejsze ekscytacja uleciała razem z młodością. Teraz można się w pełni skupić na grze, bez tych emocji, które czasem potrafiły złamać joystik.
Taki Moonstone np. kiedyś był dla mnie grą hardkorową. Z dyskietek ładowało się długo, a ginęło się szybko. Instrukcji nie było, a były gry inne w które trzeba było zagrać i gra poszła do szuflady. Po 23 latach gdy odwiedził mnie stary znajomy On pokazał mi uroki tej gry. We dwóch grę skończyliśmy w dwie godzinki. Na pewno do niej wrócę by poprawić swoje umiejętności. Taki np SS (Sensible Soccer), kto by w to grał. Jednak gdy chodzi o rywalizację to ta gra jest na godzinę lub więcej dobrej zabawy z kolegą. Świetna gra sportowa, gdzie biega się po całym boisku z piłką bez zadyszki i do tego można pić piwo i rozmawiać. Na Amidze są fajne gry tylko trzeba umieć w nie grać. Moje ulubione gry strasznie się zestarzały i już ach och nie ma gdy gram w MYTH czy First Samuraj, Another World, Prince of Persia, Warlords, Ufo Enemy Unknow, Civilization, Settlers, MK i wiele innych. Dostrzegam ich braki, ale zarazem wiem, że wyciśnięto ostatnie soki z Amigi 500 by można było w te wspaniałe gry zagrać i podziwiam kunszt czyli wysiłek i wiedzę, którą mieli autorzy tych produkcji. Nawet jestem skłonny kupić oryginał by móc się odwdzięczyć, ale już jest za późno. Nikt nie chce moich pieniędzy, ale to może i lepiej. Dzięki temu mogę wesprzeć nowych śmiałków, którzy próbują swoich sił w produkcji gier.
[#35] Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"

@koczis, post #34

Oooo panie... w SWOS to przecież są mistrzostwa online, ligi, etc. Nawet coroczny turniej u Borsuka gdzie rozgrywki trwają niemal cały dzień
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem