[#34]
Re: WinUAE oraz najnowszy i najlepszy obraz dysku HDD "ze wszystkim"
@Madman,
post #30
W pełni się zgadzam i dodam od siebie, że te stare gry po latach może nie prezentują się najlepiej pod względem graficznym, dźwiękowym ale przyjemność z grania pozostała i co najważniejsze ekscytacja uleciała razem z młodością. Teraz można się w pełni skupić na grze, bez tych emocji, które czasem potrafiły złamać joystik.

Taki Moonstone np. kiedyś był dla mnie grą hardkorową. Z dyskietek ładowało się długo, a ginęło się szybko. Instrukcji nie było, a były gry inne w które trzeba było zagrać i gra poszła do szuflady. Po 23 latach gdy odwiedził mnie stary znajomy On pokazał mi uroki tej gry. We dwóch grę skończyliśmy w dwie godzinki. Na pewno do niej wrócę by poprawić swoje umiejętności. Taki np SS (Sensible Soccer), kto by w to grał. Jednak gdy chodzi o rywalizację to ta gra jest na godzinę lub więcej dobrej zabawy z kolegą. Świetna gra sportowa, gdzie biega się po całym boisku z piłką bez zadyszki i do tego można pić piwo i rozmawiać.

Na Amidze są fajne gry tylko trzeba umieć w nie grać. Moje ulubione gry strasznie się zestarzały i już ach och nie ma gdy gram w MYTH czy First Samuraj, Another World, Prince of Persia, Warlords, Ufo Enemy Unknow, Civilization, Settlers, MK i wiele innych. Dostrzegam ich braki, ale zarazem wiem, że wyciśnięto ostatnie soki z Amigi 500 by można było w te wspaniałe gry zagrać i podziwiam kunszt czyli wysiłek i wiedzę, którą mieli autorzy tych produkcji. Nawet jestem skłonny kupić oryginał by móc się odwdzięczyć, ale już jest za późno. Nikt nie chce moich pieniędzy, ale to może i lepiej. Dzięki temu mogę wesprzeć nowych śmiałków, którzy próbują swoich sił w produkcji gier.