kategoria:
[#1] WinUae Gunship 2000 problem z klawiaturą
Cześć.

Gunship 2000 (OCS) nie wykrywa mi kursorów podczas gry. Jak mam ustawić klawiaturę, żeby móc kursorami manewrować śmigłowcem? Dzięki!

[#2] Re: WinUae Gunship 2000 problem z klawiaturą

@wilkwcieniu, post #1

A możliwość sterowania strzałkami nie była tylko w wersji AGA? Dawno nie grałem i nie pamiętam teraz.
[#3] Re: WinUae Gunship 2000 problem z klawiaturą

@wilkwcieniu, post #1

A jak ustawiasz w port2 sterowanie klawiszami, to nie działa?
[#4] Re: WinUae Gunship 2000 problem z klawiaturą

@wilkwcieniu, post #1

Sprawdziłem, wybierz w zakładce PORT2 - keyboard C i wtedy można sterować kursorami (kierunku).

Ostatnia aktualizacja: 05.10.2025 10:08:39 przez AD99
[#5] Re: WinUae Gunship 2000 problem z klawiaturą

@AD99, post #3

Autorowi wątku chyba chodziło o to aby sterowanie w grze odbywało się natywnie strzałkami nie jako joystickiem. Chyba w Gunship 2000 AGA można było na Amidze sterować strzałkami, ale nie pamiętam, jak to było w wersji OCS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem