[#1] HDToolBox - krzaczki
Witam,
Przyznam się bez bicia, że z tym emulatorem mam do czynienia od kilku godzin. Chciałem w WinUAE przygotować dysk twardy dla Amigi, który potem chciałem przenieść na dysk SD. Na początku chciałem zrobić dysk 2 GB. Przy pomocy tutriala z YT przygotowałem wszystko, ale rozbiłem się na określaniu partycji dysku. HDToolbox jakby randomowo wyświetla mi obszary przypisanych partycji, obszary wolne. Wielkości w MB pokazuje raz z lewej, raz prawej strony okna. W ogóle nie da się rozeznać, jakie partycje zostały stworzone. Gdzie zrobiłem błąd.
[#2] Re: HDToolBox - krzaczki

@titus1, post #1

Aby wielkość obrazu dysku dla WINUAE był najlepiej dopasowany do twoje karty SD, to zrób obraz karty SD, programem którym będzie nagrywał obraz z WINUAE na kartę SD.
Jeśli przygotowujesz dysk dysku dla Amigi przy pomocy Winuae, to w ustawieniach emulatora ustaw aby był zawarty RDB.

Masz suwak na dole do zmiany wielkości partycji w hdtoolbox..
Winuae konfigurowałeś identycznie jak posiadana Amiga ?
[#3] Re: HDToolBox - krzaczki

@Norbert, post #2

Tak, konfigurowałem Amigę emulowaną pod to co jest w realu. Już w bezsilności przetrząsnąłem całą piwnicę w poszukiwaniu dyskietek instalacyjnych bo jeszcze tak chciałem zainstalować system.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem