kategoria: WinUAE
[#1] Dopus/przeglądarka
Witam
Mam problem ze znalezieniem odpowiedniego oprogramowania pod Winuae, 1. Przeglądarka internetowa 2. Dopus Obecnie używam Amigi 4000 oczywiście pod emulatorem. Znalazłem kilka pozycji lecz żadna nie chce współpracawać lub ja popełniam nieznane mi błędy w konfiguracji Winuae.
Pozdrawiam
PS: Pokazowa konfiguracja której używam, jedna z kilku które są w użytku.
[#2] Re: Dopus/przeglądarka

@Janusz, post #1

Witamy Janusza.

1. Amelinium, ibrowse, aweb,
2 . Nie wiemy jakie popełniłeś błedy przy konfiguracji Winuae oraz jakiego Dopus uzywasz

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2026 13:12:39 przez Norbert
1
[#3] Re: Dopus/przeglądarka

@Norbert, post #2

Z przeglądarką się uporałem (ibrowse), Mmam na staniu Dopus 4 (najbardziej mi odpowiada) lecz jest zle zrobiony, przeładowany i się rozjeżdża dodatkowo ma w sobie pełno śmieci, nic z tym nie mogę zrobić aby pracował prawidłowo. Szukam Dopus 4 aby był czysty z podstawowymi ustawieniami ale nigdzie nie widzę takiego. nawet tu nie widzę (aminet.net) Wracam do Amigi po ponad 20 latach i dużo zapomniałem echhh
Dzięki za pomoc
[wyróżniony] [#4] Re: Dopus/przeglądarka

@Janusz, post #3

Tutaj link do DOpus 4.16 - powinien być czysty, czyli skonfigurowany jako podstawa.
2
[#5] Re: Dopus/przeglądarka

@Skotos, post #4

Właśnie to mi było potrzebne, bardzo dziękuję za pomoc, dzięki Wam wszystko mam co chciałem i wszystko działa.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem