@TJindy,
post #1
...mając z punktu na uwadze że ewentualna krytyka może być, trzeba zrobić tak aby tej krytyki nie było....
Spór o sprzęt przypomina mi losowanie kulkami - czarne za, czerwone, inaczej, czerwone za.. nie biale za, czerwone przeciw... Paranoja! Jak tak się uważnie przypatrzeć na razie nie ma konkurencji w stosunku do AmiNG. Pegaz to coś innego ( jak słusznie wielu zauważyło ) lecz jaka będie A1? Czy będę miał taki fajny start jak na PC? Lub Linuxie? Oh, te czarne profesjonalne tło, z białymi literkami i brak polskich ogonków sugeruą profesjonalne podejście do sprzętu.. Naprawdę chciałbym żeby zostało coś z Classic Ami , np. Boot menu, multitasking ( niezależny od sprzętu - wide WidowS ) etc. To jest akurat rzecz sprzętowo systemowa!
Anyway, mam zamiar wysłać maila do Billa McEvana! Ciekawe co odpisze. Jeśli w ogóle odpisze.
Ps. Raz udało mi się wysłać list do byłego włodarza Amigi, ale to było z jakieś hmmm, zara po Escomie. I odpowiedzieli. Coś w stylu: dziękujemy za zainteresowanie, uwzględnimy pana uwagi, proszę cierpliwie czekać! Uff, powoli zaczynam się starzeć, a razem ze mną moja Ami. Trochę ostatnio ją odkurzyłem dzięki Sasquatchowi - o dostałem kartę z 040 40 Mhz. Poprzednia 030 mi padła. A znacie firmę ElbokS.....!
Ps2. Pamiętam czasy jak siedziałem w studiu na A4000, z genlockmi i różnymi innymi bajerami. Bawiliśmy się wtedy w filmowców... fajne efekty wychodziły nam typu BlueBox czy mieszanie raya ( animacji ) z digitką.... i właśnie na taki sprzęt czekam teraz - pokroju A4000 wtedy ( chociaż najbardziej udaną platformą była A3000)
Pozdrawiam wszystkich Ami Fanów! Na pochybel Pegazowi !