@Kitech,
post #1
Hmmm, problem w tym, że obecnie nie mam żadnego PowerPC. Ale spróbuję sobie przypomnieć.
Poszukaj w menu SCSI. Były do wyboru trzy możliwości - jedną z nich było mount CD (możliwe że było tu też boot from CD, czy jakoś tak), na pewno nie było to sync/async - przy okazji ustaw sobie sync (to daje najszybsze transfery). Tak na 60% wydaje mi się że było to właśnie w menu SCSI - wtedy ustawiasz to dla tego unitu gdzie masz CD.
Te pozostałe 40% to jakieś inne menu - nie masz zbyt wiele do szukania. Coś mi teraz błyska że było tam też okienko gdzie można było wpisać nazwę pod jaką będziesz miał ten CD. Możliwe że osobno ustawiało się mount CD, a osobno (w innym menu) bootowanie.
Jak ci się uda, w BootMenu Amigi powinieneś obok DF0, DH0, DH1 i innych napędów zobaczyć też CD0. Jak ustawiłeś bootowanie z CD, to obok DF0, CC0, powinno pojawić się CD0 (pozycja zależna od priorytetu bootowania) w boot menu (po lewej). A jak dasz boot without startup... to powinieneś mieć normalnie dostępne CD0 (bez potrzeby wywołania mount).
Ale jak ci się nie uda, nie ma się co zamartwiać - ten filesystem nie był idealny. Ja używałem AsimCDFS (Allegro miał problemy z niektórymi płytkami) normalnie przez mount listę.
Z innych możliwości - może masz za niską wersję FlashROM? Wiem że to pytanie będzie idotyczne, ale czy używasz na pewno dysku SCSI?
Z zupełnie innej beczki - jaki masz dysk SCSI i transfery na nim?
Pozdrowienia