[#31] Re: BVision - Quake

@Michal 'kiero' Wozniak, post #30

eeetam...jak nie pojdzie sprzetowo (Arek jeszcze nie probowalem QL), to uzyje tego QuakeWOS. Na AGA smigal w 320x200, na karcie bez sprzetowego powinien w 640x480. Ale mi chodzi o 800x600, jezeli nie da rady to trudno :)
[#32] Re: BVision i AHI

@Jacek Rzeuski, post #22

[#33] Re: BVision - Quake

@Andrzej Drozd, post #31

O 640x480 to zapomnij bez wersji GL. Za wolny transfer do karty.
[#34] Re: BVision - Quake

@Andrzej Drozd, post #31

Nie wiem w czym problem. QuakeI tylko i wyîâcznie GL. Wiem bo uűywaîem na ami ppc200 i 040_36MHz. Ômigaî aű miîo w 800x600 (CGX4.2). Na tym konfigu skoďczyîem caîego HereticaII(trochë ciëîo ale da sië graę ) i Shogo. Gra sië nawet dobrze w Quake II tyle űe go nie skoďczyîem na Ami tylko na Pegazie (gdyby nie jego zakup teű bym go skoďczyî). Wszystko wystarczy dobrze ustawię i gra sië elegancko. No moűe jeszcze trochë musi byę ramu ja miaîem 96MB.
Pozdrawiam.
[#35] Re: BVision - Quake

@Arbuz, post #34

Spoko, ja tam siedze w starych grach i nie lubie testowac nowsci, ale taki Quake, czy Heretic to naprawde szok...szkoda ze nikt nie pamieta amigowych "doomow"...
A tak pozatym, ja sie nazywa ta lata dla Obcy2 "The Killing Grounds", aby mozna pograc...Na WinUAE nigdymi sie to nie udalo, a na 040/40+AGA...gubilem klimat...

[#36] Re: BVision - Quake

@Andrzej Drozd, post #35

A u mnie dziaîaîa na bvizji îata co sië nazywaîa AlienBreed the Kiling Grounds CGX. I powiem Ci űe nawet nawet graîo sië w to. Jakbym dobrze poszukaî to chyba jâ mam.
[#37] Re: BVision

@Jacek Rzeuski, post #8

Ja używałem CGx v3 pod BV... Masohizmmm ale odcierpiałem do czasu CGX v4 ;).
[#38] Re: BVision

@Amper, post #37

OK, kolejna sprawa (a moze brakczasu aby przeczytac dokumentacje). Od razu dzieki Wszystkim za pomoc :)))))))
Aktualnie uzywam WB3.1 + CGX4.
WB3.9 nie potrafie opanowac. Za duzo tam zmian/lat ktore sa niekompatybilne z dotychczasowa moja koncepcja systemu. Chociaz mam taka partycje i pomalu ucze sie tego systemu, ale poki co uzywam 3.1. Pytanie jest banalne. Jak zmniejszyc rozdzielczosc wskaznika myszki? (agatowy "pinter" w prefsach oczywiscie nie dziala). Drugie pytanie: Jak zainstalowac Warp3D recznie, poniewaz installer niby instaluje ale kicha i QuakeQL wciaz mi nie dziala, a ten zwykly niestety kiepsko chodzi nawet w 640x480.
[#39] Re: BVision

@Andrzej Drozd, post #38

Ad.1 Zmienna Cybergraphix/HIRESCRSR na 1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem