[#31] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@Norbert, post #28

Hmm... mialem tam inny numer. Podmienilem na moj IP, i dalej nic :(. IP-NAT w LAN-Connect nie moge nawet otworzyc (przycisk Lan-Connect nieaktywny - moze dlatego, ze mam tylko demo MiamiDx)
[#32] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@recedent, post #30

bez MAC-a ogolnie na localnym mozesz wyswitlic userow.
i popingowac do nich!!
.dobra sciagnij sobie genesis poustawiaj statycznie i sprobuj.
btw. ten gosciu(provider :) )on musi wiedziec czy odblokowal ci mac czy nie zapytaj go
bo to jest kwestia 3 minut!!
[#33] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@recedent, post #31

Jak nieaktywny to podaj majla :)
[#34] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@AmiChris_nolog, post #32

Genesis sciagnalem i poprobuje (jak tylko wroce do akademika, bo aktualnie wrocilem do domu na swieta). A ten gosciu to tylko gosc z samorzadu studenckiego, nie z kOmisji iNformatycznej uczelni. Ale ponaciskac go moge :)
[#35] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@recedent, post #31

Sprawdź czy brama/server dostawcy odpowiada NBTscan :D
[#36] Re: bezprzewodowa sieciówka - laczenie

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #35

Wystarczy, że na Acces Poincie mają wpisane na sztywno MACe kart i już się nie połączysz (a takie zabezpieczenie przy WiFi jest standardem). Zapytaj gości z tej Komisji jakie są zabezpieczenia, a jeśli po MACach, to niech wpiszą i Twoją kartę.
[#37] Re: bezprzewodowa sieciówka

@recedent, post #1

No to jako koniec i podsumowanie tej arcyciekawej historii napisze tylko, iz nareszcie udalo mi sie uruchomic internet na mojej Ami. Okazuje sie, ze zasieg w akademiku mam, ale... u kolezanki pietro nizej (choc, jak obiecywali, mial siegac do trzeciego pietra, ale jest tylko na pierwszym :S ). A zeby bylo ciekawiej - najprawdopodobniej zasieg byl spoko, ale... przed wakacjami. W wakacje przyszli panowie "fachowcy" i malowali sciany. I cos im przeszkadzalo to ustrojstwo, to zdjeli. Anteny kierunkowej sobie nie sprawie, bo nie ma do czego podlaczyc (karta nie ma na nia wyjscia). Dziekuje wszystkim za pomoc, ide walczyc z samorzadem o naprawienie anteny.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem