Mam w chwili obecnej komputer Pc - oglądałem na necie zdjęcia komputerów i systemu MophOs, bardzo przypadł mi on do gustu, zarówno jak i komputery jak i system, czytałem opinie na jego temat. Więc mam takie pytanie. Mianowicie kilka pytań :D
1) Czy system MorphOs uruchamia bezproblemowo wszystkie aplikacje z płyt ACS i AmigaMagazyn.
2) Czy Neostrada TP chodzi bezproblemowo z tym systemem wówczas gdy Neo jest w wersji dla karty sieciowej.
4)Czy jest jakaś przeglądarka akceptująca Jave, czy jest możliwość instalacji Netscape-a 7.2?? Bądź Amozilia (czy jakoś tak to się pisze)
5) Czy AmiGG obsługuje również osoby ze zwykłego GG z Pc??
6) Czy aplikacje dla systemu AmigaOs 3.X uruchamiane pod systemem MorphOs posiadają GUI systemu MorphOs czy AmigaOs 3.X?
7) oraz czy Pegasos 600Mhz 256MB chodzi stabilnie i szybko oraz czy bezproblemowo odtwarza filmy??
8) Czy nagrywarki LG można bezproblemowo używać pod tym systemem??
9) Posiadam kino domowe 5.1 400Wat podłączone pod ten komputer + karta dźwiękowa zwykła za 100zł, jak ze sterownikami (Soundblaster 5.1)
10) Posiadam drukarkę (nówka) HP 5150 atramentówka wyższej klasy. Jak ze sterownikami??
11) W obecnym PC-cie mam kartę Gfx 64MB TV(radeon 7000) również powtarzam pytanie jak ze sterownikami??
12) Czy obecnie jest jakas strona w internecie zawierająca spis bądź zbiór aplikacji dostępnych pod system MorphOs??
13) PYTANIE NAJWAŻNIEJSZE: czy do korzystania z internetu, oglądania filmów, i słuchania muzyki lepszy jest PC czy Pegasos??
Jeżeli odpowiedzi usatysfakcjonują mnie, dam znać o tym na forum, wówczas chciał bym się skontaktować z kimś z województwa Wielkopolskego, kto posiada komputer Pegasos i był by w stanie zaprezetować mi i komputer i system. Moja lokalizacja: Mikorzyn koło Lichenia 15km od Konina.
Z góry dzięki :) -