[#31] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@Denver, post #30

ale po wsadzeniu karty przed wsadzeniem dzialaja w trybie zorroII
[#32] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@Denver, post #30

Dużo taniej (i mniej problemów) kupić Mediatora+BlizzardaPPC.
ZorroIII+CyberStormPPC wyjdzie drożej - brak RTC, więcej problemów i
dużo wyższa cena - tu zdecydowanie polecałbym A4000.
Jak wiadomo, ZorroIII działa w trybie ZIII dopiero z kartą procesorową
od A4000.
[#33] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@Czarnomag, post #13

Jeśli chodzi o konflikt: stare gry i karta graficzna, to polecam zewnętrzny tuner telewizyjny: firma: "efunzine"? czy jakoś tam, koszt - 370 zł.
Podłączasz do tego wyjście z układów AGA na płycie i wyjście z karty graficznej i nie musisz nic przełączać. Do tego możesz oglądać TV na monitorze.
Kolego!
Wyslij mi maila z pytaniami, a w miarę możliwości i czasu odpowiem i pomogę. Oprócz PC mam A1200 + Blizzard 1240/40 32MB +FastATA+ Seagate40GB + CD w obudowie Infinitiv od sześciu lat (chcialbym ją zmodernizować, ale... wiadomo: kasa). A o Amidze wiem dużo...
[#34] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@wali7, post #25

wali7 napisał(a):

> Jak już jesteśmy przy różnych poprawnościach, np.
> ortograficznych,
> chciałbym zwrócić Twoją uwagę na poprawności arytmetyczne: czy
> 256/2
> na pewno równa się 164?

Oczywiście błąd. Miało być 128 MB. Te 64 po stówie chyba się wzięło z tego, że właśnie dzisiaj kończyła się moja aukcja na Allegro na której oferowałem SIMM 64 MB :o
A co do ortografii, to coraz częściej na tym forum pojawiają się takie rarytasy, aż dziw bierze jak niektórzy zaliczyli język polski w szkołach. Chyba, że osoby które lekceważą ortografię mają zaświadczenie o dyslekcji (ciekawe, w moich czasach za ortografię była dwója i nikt nie myślał o jakieś dyslekcji).

[#35] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@spiryt, post #34

cicho wiem że błąd zrobiłem ale już spałem prawie przed monitorem :) pozatym jestem przykładem nowej reformy szkolnictwa w której ja jak i większość rówiesników czuje się otłumaniona przeż jej autora Mirosława Handke(jak bym chama dorwał to bym oskalpował)
[#36] Re: Rozbudowa A1200 CDN

@MróweK, post #35

nawet jakiegos poloniste znalazlem
na tym forum

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem