[#1] koszmar powraca....
heh, tak jak w tytule. Mam już zasilacz i zeby skopiować transadf'a wpisuje - copy pc0:transadf to ram: i system wywala mi ze mam włozyc dyskietke z workbenchem 3.1. wkładam tą dyskietke i mi wyskakuje jakis error.stacja pc0 jest zainstalowana wićc to nie to. a jak wpisuje np. dir df0: na dyskietce z locale wywala ze mam włozyc dyskietke z wb - wkładam i wyswietla zawartość dyskietki wb zamiast locali - o co chodzi?? :D o byle jajco woła dyskietke z wb. mam tylko jedną stacje dyskietek. pomocy. na emulatorze jest to samo a kiedys mi wychodziło. nie rozumiem kompletnie.....może schodze na droge lamerstwa :D

pzdr :D - no i miłych swiąt wielkanocnych wszystkim życze :D

[#2] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #1

hmm.....kto pomoże?? :D

[#3] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #1

jaki error wyskakuje??

[#4] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #1

wrzuc adfa do ramu, zmien nazwe na plik.adf, wloz odbezpieczona dyskietke i wpisz:

c:transadf df0: ram:plik.adf WRITE VERIFY

A najlepiej odpal TransADFa z ikonki ktora ci kidys wyslalem (GUI).
[#5] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #4

wysłałes mi ale jak odpalam transadf gui wyskakuje komunikat i can't open your tool argue - a ikonka start wywala errory typu: i cant speak to transadf (!!) nie moge nic skopiowac do ramu bo jak chce to pisze ze mam wlozyc dyskietke workbench 3.1 - wkładam i wysakuje error w stylu ze nie moze znalesc pliku. o co chodzi?? kiedys kopiowałem z dyskietki do ramu i nie wołał o dyskietke od workbencha

[#6] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #5

robiłem to tak: copy pc0:transadf to ram:

[#7] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #6

zrob tak jak napisalem wyzej, komenda ktora wpisujesz nie ma sensu
[#8] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #7

to pewnie dlatego wywala ze chce dysk od workbencha :D. a pc0 to dlatego ze transadf jest na dyskietce cross dos - zeby nie było wątpliwości . tą komende dostałem od norberta.

[#9] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #8

podaj mi komende którą skopiować transadfa z dyskietki do ramu bez wkładania dyskietki z workbenchem.............

[#10] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #8

jak transadf masz na pc0: to wpisz:

pc0:transadf df0: ram:a.adf WRITE VERiFY

A najlepiej wrzuc go do tez do ramu i wpisz:

ram:transadf df0: ram:a.adf WRITE VERiFY
[#11] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #10

Ups zamiast a.adf wpisz plik.adf lub odpowiednio zmien nazwe :)
[#12] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #11

ale jak skopiowac tego trans adf'a z pc0 do ramu??
dajcie komende :D

[#13] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #12

czy komenda : copy pc0:transadf to ram: bedzie sie nadawac do skopiowania transadfa z dyskietki do ramu??
pzdr:D

[#14] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #13

bez TO... skad ty to TO vogle wziales?? peceta miales, wiec copy dzialaa tak samo.... W sumie mozna by dac to, ale wtedy chyba to=ram:

copy pc0:transadf ram:
i final..
a tak vogle to jak nie wiesz jak komenda dziala to wpisz ja ze znakem "?"
np. "copy ?"
[#15] Re: koszmar powraca....

@Masta Krishna, post #14

ok, dzićki . kiedys działało bez tego TO - rzeczywiście, pewnie sie pomyliłem jak wpisywałem i w pamićci utrwaliło sie ze musi być TO.

pzdr :D

[#16] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #12

ale jak skopiowac tego trans adf'a z pc0 do ramu??

Myszką...jak nie widać to w katalogs wyświetlasz wszystkie pliki...łapiesz myszką i przenosisz...dokładnie tak jak na win...

PS. Albo zaopatrz sie w odowiednika WinCMD (TotalCMD) - DOpusa4, FileMastera itd.
[#17] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #13

sprobuj, od tego glowa nie boli ale "to" mi cos basic'kiem insynuuje ;)
[#18] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #15

Najpierw skopiuj komendę Copy do ram:

copy c:copy ram:

Później wpisz

path ram: add

Wkładasz dyskietkę PC0: i wpisujesz

copy pc0:plik.adf ram:
copy pc0:transadf ram:

Później już możesz nagrać plik na dyskietkę.
Wkładasz dyskietkę(jeżeli była wcześniej sformatowana możesz ominąć f) na którą chcesz nagrać plik .adf i wpisujesz

transadf df0: ram:plik.adf w f

Tyle.

[#19] Re: koszmar powraca....

@ppill, post #18

zamiast tego path ram: add
sugerowałbym assign c: ram: add
[#20] Re: koszmar powraca....

@ppill, post #18

jak wpisuje copy pc0:transadf ram: - woła dyskietke work bench . jak skopiuje komende copy do ramu (copy c:copy ram:) to juz nie bedzie chciał dyskietki wb???

[#21] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #1

heh no i jeszcze jedno - zainstalowałem (chyba) stacje pc0. ale jak wkładam dyskietke cross dos to wyskakuje ikona - df0??? - to tak ma byc?

[#22] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #1

jak ktos kto mi w tym pomoże ma gg to zapraszam na gadugadu - bedzie szybciej niz na forum . numer - 7909657

[#23] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #20

jak wpisuje copy pc0:transadf ram: - woła dyskietke work bench

Gdy nie dokupisz HD to bedzisz musial zonglowac dyskietkami ze 100x n dzin ;)
[#24] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #23

no ale o to chodzi ze jak włoze tą j***ną dyskietke z wb to wyskakuje error ze nie moze znalesc pliku transadf. to sie robi wkurzające :D

pzdr :D

[#25] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #21

zainstalowałem (chyba) stacje pc0

Chyba? Jezeli chyba to po co Nas tu meczysz? ;)
[#26] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #24

Polecam ksiazke AmigaDOS...co ten Windows robi z uzytkownikow komputera... :(
[#27] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #26

eh. to powiedzcie czy skopiowanie komendy copy (copy c:copy ram:) spowoduje ze nie bede musiał wrzucac dyskietki z wb gdy chce cos kopiowac z INNEJ dyskietki niż wb??

[#28] Re: koszmar powraca....

@Andrzej Drozd, post #25

chyba tzn. - wrzucilem dyskietke storage, nacisnąłem ikonke pc0 z folderu dosdrivers, powachlowałem dyskietkami :D i pokazało napis " device pc0 is already mounted". noi to chyba zainstalowałem?? :D

[#29] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #27

Tak, "jednorazowo" (czyt. az do resetu) pod warunkiem ze ta komenda nie korzysta z jakichs plikow systemowych np. z Libs:, tylko z romu.
[#30] Re: koszmar powraca....

@malin666, post #28

jesli zle zamontowałem pc0 to powiedz krok po kroku (jak małemu debilowi :D) jak to zainstalowac :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem