[#31] Re: Awaria karty CPU w A4000

@Ijon_Tichy, post #1

Czy jest tu może obecny ktoś ze świętokrzyskiego lub radomskiego z A4000(T)? Jeśli tak, proszę o kontakt na GG (nr w profilu).
[#32] Re: Awaria karty CPU w A4000

@Ijon_Tichy, post #31

Ech to już dwa lata minęły odkąd moja Amiśka stoi w kącie odłogiem... Dzisiaj ją odkurzyłem, wymiotłem ze środka pajęczynki i zdechłego pajączka :P a następnie włączyłem. Nadal milczy tak samo czy z kartą CPU czy bez... Dysk odparkuje, rozkręci się, CD-ROM błyśnie diódką... i tyle.

Odesłałbym tego WarpEngine'a do jakiegoś serwisu, ale jak się okaże że i płyta główna padła to psu na budę taka robota.

Musiałem się wyżalić.

[#33] Re: Awaria karty CPU w A4000

@Ijon_Tichy, post #32

Aj,daj spokoj,zadne psu na bude. Plyta sama z siebie nie padla, czy karta padla, cholera wie. Wiele rzeczy mozna naprawiac a jak sam nie masz nerwow gwarantuje, ze znajda sie chetni na zakup i zabawe w naprawianie..zreszta jak bys nie mial juz serca do tej Ami to ja zawsze chetnie sie pobawie/odkupie itd. Pewno nie tylko ja zreszta.

Ostatnia modyfikacja: 21.05.07 22:02
[#34] Re: Awaria karty CPU w A4000

@MrT, post #33

ja zawsze chetnie sie pobawie/odkupie
Ja również. Amig w domu nigdy za wiele ;)

[#35] Re: Awaria karty CPU w A4000

@Ijon_Tichy, post #32

HEj ja juz po weselu jestem,tak ze 2 lata dokladnie:), wiec mam czas,
moge nawet przy sobocie wpasc na chwile z a4k do Skarzyska, no chyba
ze masz pojazd, mw takim razie zapraszam do siebie. Pisz na maila,
jakos sie umowimy.
Ps. karty mam pod reka 2 nawet cyberstorma ppc i commodorowska 030.

Ostatnia modyfikacja: 21.05.07 23:04
[#36] Re: Awaria karty CPU w A4000

@amigafan, post #19

Ja miałem kilka razy czerwony i żółty kolor. Jak się okazało przyczynami była karta turbo a w większości nie łączący zasilacz (już nareperowany) :)

[#37] Re: Awaria karty CPU w A4000

@Sylwester, post #8

A4000/030 z płytą w wersji CR miała CPU 030 na płycie. To stosunkowo rzadka wersja A4000, jednak o ile się nie mylę, kol. Milota ma taką, więc może Ty też?

Oczywiście w przypadku dowolnej innej wersji płyty Amiga nie ruszy bez karty CPU.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem