@stachu100,
post #9
No ja tam aukcję widziałem, ale się nią zbytnio nie interesowałem. Gdybym chciał kupić Blizzarda 1260, to bym się udał do Stacha. Allegro to czasem grząskie bagno i jeżeli mam wydać kasę na coś większego, to wolę albo szukać u znajomych na PPA, albo gdzieś za granicą, bo tam mniej dzikiego zachodu ;)
Tekst aukcji rzeczywiście nie wspomina o tym, że na karcie jest procek 060, ale równocześnie zamieszczony opis to sugeruje (Blizzard 1260 100Mhz). Każdy z nas wie jaki procek ma na swojej karcie i chyba nie znajdzie się nikt, kto powie, że mam jakąś kartę ale nie wiem jaki procek tam jest. Poza tym, żaden program testujący by mu nie pokazał, że procek działa z szybkością 100 MHz tylko 50 MHz. Dodatkowo zamieścił też kolejny opis w aukcji, że zegar jest na 97.97MHz.Ja nie wierzę w to, że koleś nie miał pojęcia co sprzedaje. A że ludzie lubią okazje i się na nie napalają (czasem bez chwili refleksji) to inna sprawa. Każdy Amigowiec, który kupuje coś więcej niż 030, czy rozszerzenie pamięci wie co ma "pod maską". Bo te karty już sporo kosztują i zanim się coś kupic, to temat się nieco wałkuje. Nie sądzę, aby ten sprzedawca również czegoś takiego nie zrobił.
A co do Stacha i tego, że nie powiedział w trakcie trwania aukcji. Gdyby nie on, to nawet nikt by się nie domyślił, że to wałek i nie było by całego tego wieszania psów. Oczywiście warto by było, gdyby na PPA pokazało się info, że ta aukcja to przekręt, ale każdy z nas chyba oglądał tę aukcję, niektórzy nawet zadawali pytania i mieli też jakieś wątpliwości, ale nikt się z nami nimi nie podzielił. Ot mamy kolejną przestrogę na przyszłość.
Ostatnia aktualizacja: 28.10.2011 21:43:51 przez ITU