kategoria: Sprzęt
Wątek zamknięty
[#91] Re: 60060 i 100 Mhz

@Benedykt Dziubałtowski, post #90

jesli chcecie dawac gwarancjie na 25 letni sprzet , macie do tego prawo ..jednak ja n jestem innego zdania i nie musze dawac ZADNEJ gwarancji na sprzet uzywany wzgledem prawa UE. Gwarancje daja sklepy i firmy ja nie sprzedaje jako sklep. tak wiec nie lamie prawa w zadym wypadku a ilosc pozytywnych komentarzy i brak negatywnych mowi samo za siebie czy jestem sieciowym oszustem tak jak niektorzy mi zarzucaja a ja tych nie ktorych mam po prostu w dupie..

Zawsze jak sa pytania czy Amiga jest 100 % sprawna zapraszam do warszawy na testy po kupieniu to juz nie moja broha czy to bedzie dzialac nadal czy sie spali po 3 dniach
jest ryzyko kupowania drogich amig i czesci do nich.. na szczescie pozbylem sie kolekcji i wiem ze u nowych wlascieli jeszcze to dziala...ale jak dlugo i kiedy padnie to nie moj problem.

Co do stacha zrozumialem na czym polegalo jego milczenie ..wiedzac ze to jest 040 ...jest potencjalny klient i zarobek przy upgradzie do 060... ok mozna i tak.. mamona zawsze przyslania pewne wartosci ..

TO ZACHOWANIE NIECH KAZDY OCENI WE WLASNYM ZAKRESIE ...

Gorzyga: tak sprzedalem 3 paule w tej revisji mam jeszcze 3 jak potrzebujesz, ostatnio ludzie kupuja odemnie procki 68000 .. poszlo 5 sztuk nie wiem po co komu taka ilosc

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2011 16:24:40 przez HOŁDYS
[#92] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #91

Hołdys możesz jeszcze raz napisać pierwszy akapit po polsku bez użycia google translatora?

Benedykt Dziubałtowski
[#93] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #91

Hołdys, nie bulwersuj się tak, zaraz mnie wezwiesz na solo :) Nie napisałem, że jesteś oszustem, prawa nie łamiesz. Wyraziłem tylko swoje zdanie.
[#94] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #91

Co do stacha zrozumialem na czym polegalo jego milczenie ..wiedzac ze to jest 040 ...jest potencjalny klient i zarobek przy upgradzie do 060... ok mozna i tak.. mamona zawsze przyslania pewne wartosci ..

TO ZACHOWANIE NIECH KAZDY OCENI WE WLASNYM ZAKRESIE ...

Bzdura, ale masz prawo myśleć co chcesz.
[#95] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #94

bzdura to jest w poscie #73 i twoje tlumaczenie o kredycie

Gorzyga Benedykt - nie mam przymusu zadnego zeby dawac gwarancje na sprzet uzywany
tak samo jak kupujc 20 letni samochod nie dostane na niego rekojmi...to normalne prawa rynku
jesli chcecie dawac gwarancje prosze bardzo milo bedzie z waszej strony gwarancja 24 mc :)

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2011 16:22:35 przez HOŁDYS
[#96] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #95

Nigdy nie twierdziłem że jestem mistrzem elokwencji.
[#97] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #95

oczywisice ze przymus taki nie isteniej ale mozna zawsze jakos sie dogadac ale to tlyko w gronie nzajomych. kiedys sprzedalem A1200 i po roku gosciu do mnie zadzowil ze mu dzwiek nie dziala i zebym mu pieniadze oddawal . . . Jak wytlumaczylem ze nie bardzo to grozil sadem
[#98] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #96

Stachu szanuję Cię za poświęcony czas mojemu Blizzardowi i fajne podejśćie do tematu, ale w tej sytuacji jeśli rzeczywiście rozpoznałeś podstęp to tłumaczenie typu: pieczeń i lekcja na przyszłość uwłacza inteligencji przeciętnej małpie!

Myślę, że złym człowiekiem nie jesteś szkoda, że po prostu tym razem nie pomogłeś

Panie Shredder miał Pan mi kiedyś podesłać dowody na sprawność pewnego Mediatora!

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2011 22:04:16 przez BULI
[#99] Re: 60060 i 100 Mhz

@BULI, post #98

Buli,
....

Zresztą nieważne.

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2011 23:59:30 przez stachu100
[#100] Re: 60060 i 100 Mhz

@BULI, post #98

Panie Shredder miał Pan mi kiedyś podesłać dowody na sprawność pewnego Mediatora!

Oj to się chyba nie uda :)
[#101] Re: 60060 i 100 Mhz

@sebar27, post #100

juz sprzedany
[#102] Re: 60060 i 100 Mhz

@Shredder, post #101

Cieszę się że udało się go naprawić i znalazł kolejnego właściciela.
[#103] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #99

Stachu wazne wazne....bo jak widzisz smrodzik zostal

mylic sie rzecz ludzka ..nastepnym razem bardzo cie prosze informuj forumowiczow o fraudzie na aukcji. Znam cie osobiscie i tez uwazam cie za prawego czlowieka ..czasem przyslowia nie trafne ale my psy ze wschodu powinnismy trzymac sie razem korona
[#104] Re: 60060 i 100 Mhz

@HOŁDYS, post #103

Ja swój cel osiągnąłem (2 na 3). Może kręty i nie dla wszystkich od razu zrozumiały. A ze smrodzikiem się liczyłem. ;)

Ostatnia aktualizacja: 07.11.2011 21:09:39 przez stachu100
[#105] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #104

A co tu niezrozumiałego?.Patrzyłeś jak shredder pakuje sie na mine bo go nie lubisz.
[#106] Re: 60060 i 100 Mhz

@Aniol, post #105

Przepraszam, a czy każdy ma obowiązek lubić każdego? Skoro Staszek zrobił tak a nie
inaczej to chyba miał swoje powody, nawet jeśli nie było to nic pokroju matczynej miłości.
Ja też nie przepadam (z wiadomych im powodów) za kilkoma osobami udzielającymi się
także i w tym wątku i nie wiem czy nie zachowałbym się podobnie gdyby nadarzyła się
ku temu okazja.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2011 07:44:49 przez sebar27
[#107] Re: 60060 i 100 Mhz

@Aniol, post #105

Jeżeli wiedziałbym co się wydarzy w przyszłości jak to sugerujesz to żyłbym obrzydliwie bogato na Kanarach skreślając raz na kilka miesięcy 6 liczb i miałbym wiele rzeczy w pewnym miejscu.
Naprawdę myślisz że wiem co kto chce kupić i za ile czy tylko udajesz idiotę?
[#108] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #107

To raczej ty udajesz.Opowiadasz tu jakies dyrdymaly ,puknij sie w glowe.
[#109] Re: 60060 i 100 Mhz

@Benedykt Dziubałtowski, post #78

Nie ma co uszczęśliwiać na siłę wszystkich dookoła, kupujący powinien wiedzieć co kupuje niezależnie czy nabywa chleb czy samochód. Poza tym według mnie aukcja byłaby do odkręcenia bez problemu - istnieje mnóstwo programów wykrywających typ karty i po uruchomieniu można ją zwrócić podając jako niezgodność z opisem że jest wykrywana jako 1240. Sam napis na płycie karty to nie wszystko - można bez problemu kłamać w żywe oczy, że się nie jest elektronikiem i nie posiada umiejętności odczytywania znakowania elementów elektronicznych, natomiast miarodajny jest dla nas efekt działania programów testujących typ karty - bo jako użytkownik to widzimy na ekranie. Jest to argument i trudno się z nim nie zgodzić biorąc pod uwagę fakt, że przykładowo Skoda z napisem Cadillac to w dalszym ciągu Skoda i można to określić nie tylko po napisie a także po numerze VIN.
[#110] Re: 60060 i 100 Mhz

@Aniol, post #108

Ale po co ciągnąć ten durny wątek?
1. Stachu nie ma obowiązku ostrzegać wszystkich dookoła o podejrzanych aukcjach
2. Każdy odpowiada sam za swoje wybory
3. W tym konkretnym przypadku sprzedający dorzucił całą masę przydatnego sprzętu
4. Co więcej, karta jest zdolna do pracy z oscylatorem 97 MHz, a to nie mało, dobrze to wróży na okoliczność wymiany CPU na podkręcony 68060
[#111] Re: 60060 i 100 Mhz

@wali7, post #110

Popieram!

Nie wypowiadalem sie w tym watku do tej pory, ale czulem sie zniesmaczony cala ta dyskusja. To dyskusja nie na temat! Co sobie pomysli o spolecznosci PPA osoba, ktora szuka informacji o szybkich 060 i trafi na watek na temat tej karty w dziale Amiga...? Wycieczki osobiste przeniescie do odpowiedniego dzialu, a najlepiej wyjasnijcie sobie prywatnie. Jestem zdumiony cierpliwoscia moderatorow w przypadku tego watku. Gdyby taka dyskusje prowadzily osoby nowe na forum bany by sie posypaly jak nic a watek zostalby usuniety! Skoro sprawa jest ponoc wyjasniona, po co dalej sie spierac? Nie mnie oceniac aukcje, jej prawdziwosc, ani zachowania osob ktorych sie tyczy temat (to tak w skrocie myslowym). Oceniam sam temat - tresc na poziomie szkoly podstawowej.

Pozdrawiam i zycze rozsadku!
[#112] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #104

cele celami ale tym zachowaniem zachowales sie jak masochista juz nie mowiac ze to bylo zwykle chamstwo...

ja tylko mam nadzieje ze sklamales z tym ze aukcje widziales wczesniej i to wykorzystales, aczkolwiek dalej jest to nienormalne zachowanie...
[#113] Re: 60060 i 100 Mhz

@XoR, post #112

Masochista?
[#114] Re: 60060 i 100 Mhz

@XoR, post #112

Jeżeli przez chamstwo rozumiesz to co tutaj zrobiłem czyli piętnowanie głupich zachowań i zachęcanie do samodzielnego myślenia to zapewniam Cię że większego chama niż ja ciężko znaleźć. I będę nim do końca mojego życia. Ma nadzieję że w tej materii już nie masz żadnych wątpliwości.

I znakomita większość tego co robię w życiu jest przemyślana. To też. Nie było tu mowy o żadnej pomyłce i każde zdanie przemyślałem trzy razy.
[#115] Re: 60060 i 100 Mhz

@_luk, post #109

kupujący powinien wiedzieć co kupuje niezależnie czy nabywa chleb czy samochód

akurat ten obowiązek spoczywa na sprzedającym, to sprzedający musi wiedzieć co sprzedaje i poinformować o tym kupującego. wypieranie się niewiedzą działa tylko na niekorzyść sprzedającego.
[#116] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #114

Gdyby nie fakt ,ze zajmujesz sie serwisem amigi jako jeden z ostatnich nikt by cie tu nie chciał znać za takie wygłupy.Na forum samochodowym na ktorym czesto jestem,zupelnie obcy ludzie pomagaja sobie.Np chce kupic auto z krakowa,daje link do oferty i za chwile odzywaja sie ludzie ktorzy cos moga powiedziec o danym aucie.Nierzadko zdarza sie,ze ktos specjalnie podjedzie,obejrzy i zda relacje.Zaznaczam,ze ktos zupelnie obcy i calkowicie bezinteresownie. Gdybym wiedzial,ze ktos sprzedaje szrota,i przyznal sie do tego dopiero po fakcie to zostal bym napietnowany i calkowicie wykluczony ze spolecznosci.Twoje zachowanie jest odrażające a powody jakie podajesz swiadcza tylko o tym,ze cos jest z toba mocno niedobrze.Eot z mojej strony.
[#117] Re: 60060 i 100 Mhz

@gx, post #115

O obowiązkach sprzedawcy możesz mówić przy rzeczach nowych lub w przypadku firm handlowych.

W przypadku przedmiotów z drugiego lub któregoś tam kolejnego obiegu to całkowicie się mylisz. Sprzedający nie musi wiedzieć wszystkiego, ma natomiast nie kłamać. Facet na aukcji nie skłamał, napisał prawdę.
Problem tkwi w "nakręconych" kupujących, którzy idealizują przedmiot zakupu. A to ten co chce kupić ma myśleć, sprzedający zaś może być kompletnym jełopem i dokładnie nie wiedzieć co sprzedaje, podać do wiadomości to co na fancie pisze i na ile się da zgodnie z jego wiedzą przedmiot opisać.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2011 15:37:52 przez przemysław
[#118] Re: 60060 i 100 Mhz

@Aniol, post #116

Zapewne będziesz zdziwiony, ale poza przedostatnim zdaniem to zgadzam się z Tobą w 100%.
Tak powinno być.

A tutaj? Nikt nawet nie zadał pytania "a czy to możliwe, ktoś może to potwierdzić, ktoś widział, ktoś pomoże?". Czy to jest normalne w przypadku unikatu na skalę światową? Moim zdaniem nie.
I co ciekawe nie ja jeden wiedziałem że coś jest nie tak, a to TYLKO ja jestem ten zły bo powiedziałem wszystko jako pierwszy bez owijania w bawełnę co o tym myślę.
To też normalne???

Poza tym miałem swoje prywatne cele i nie chodziło mi o schreddera. I również nie chodzi o kasę.

EOT.
[#119] Re: 60060 i 100 Mhz

@Aniol, post #116

Gdyby nie fakt ,ze zajmujesz sie serwisem amigi jako jeden z ostatnich nikt by cie tu nie chciał znać za takie wygłupy.

Ty się lepiej Aniołek za wszystkich nie wypowiadaj i za sumienie środowiska nie rób. Ja Staszka popieram, nie ma facet obowiązku czuwania nad cudzym "korzystnym" zakupem, ani tez prowadzenia infolinii co za ile, bądź który pin w którym miejscu itd.

Głaskać naród po głowie trzeba, zakazać sprzedaży chleba w kawałku, bo jeszcze sobie palce pokaleczy krojąc w domu. A do obiadu gumowe sztućce, mózg zaś zbędny...
[#120] Re: 60060 i 100 Mhz

@stachu100, post #118

A tutaj? Nikt nawet nie zadał pytania "a czy to możliwe, ktoś może to potwierdzić, ktoś widział, ktoś pomoże?". Czy to jest normalne w przypadku unikatu na skalę światową?

Tyle lat bici w dupkę przez Falconowskie turbiacze, ich dusze pragnęły pomsty - rozum usnął...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem