[#1] Test Amigi CDTV bez monitora
Mam taki szybkie pytanie. Niedawno kupiłem od jednego z userów za parę groszy amigę cdtv. Amiga była niesprawna. Szybko zdiagnozowałem usterkę. Porozrywały się kabelki z przełącznika pamięci. Obdzwoniłem okoliczne serwisy laptopów i dowiedziałem się, że w jednym z nich pracuje fachowiec, który dosyć sporo osprzętu robił do amig dwadzieścia lat temu. Chętnie podjął się naprawy i dzisiaj mi dzwonił, że ami jest do odbioru. Sam nie ryzykowałem tykania tego. Odżałowałem 20 pln za lutowanie przynajmniej spać będę sucho i pewnie :)

Knif polega na tym, ze pan nie ma tv ani nic do czego by się dało podłączyć amigę. Ja nie bardzo mam jak tam tachać monitor amigowy więc pytam. Czy amiga cdtv generuje jakiś dźwięk na początku bootu tak jak cd32? Jeśli tak to ile na niego trzeba czekać? Myślę sobie jeśli jest jakiś dzingiel to wystarczy przelotka czinczmini dzak i się sprawdzi czy ami bootuje.

Benedykt Dziubałtowski
[#2] Re: Test Amigi CDTV bez monitora

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Z tego co pamietam to cdtv nie pingla.
[#3] Re: Test Amigi CDTV bez monitora

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Niestety nie ma nic takiego. Jedyny sposob aby w ciemno cos zaobserwowac to zaraz po uruchomieniu wcisnac jakis klawisz na klawiaturze co spowoduje przejscie do ustawien. W ustawieniach tych bladzac po omacku klawiaszmi kursorow powinno byc slychac sygnal dzwiekowy.
[#4] Re: Test Amigi CDTV bez monitora

@Phibrizzo, post #3

A włożenie płyty z muzyką?
[#5] Re: Test Amigi CDTV bez monitora

@Tomski, post #4

Wiem na pewno ze CD-ROM dziala jako odtwarzacz niezaleznie od tego czy jest zwarta zwora JP15 czy nie. Nie wiem tylko czy poprawne dzialanie plyty glownej jest potrzebne do zadzialania samego CD-ROMu z plyta audio.
Dlatego taki test moze nie dac do konca 100%-owej pewnosci co do dzialania calosci.

Ponadto uwazam ze testowanie sprzetu "na sluch" to jakies nieporozumienie. To tak (uwaga: absurdalny przyklad do granic mozliwosci) jakbym komus naprawial telewizor i powiedzial: "dzwiek jest to obraz tez powinien".

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2011 00:24:18 przez Phibrizzo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem