kategoria: Sprzęt
[#1] Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III
Właśnie zakupiłem A1200 + oddzielnie tower infinitiv + oddzielnie sloty zorro III
niestety zestaw nie jest złożony czyli nie jest podłączony zasilacz AT 200W
Nad interface klawiatury widzę złącze AT do podłączenia zasilania lecz niestety jest ono ciensze ( ma mnie pinów ) niż 2 wtyczki po złączeniu w zasilaczu AT
to samo w slotach
czy ktos kto ma już złożony taki zestaw zechciałby mi podpowiedzieć jakie jest prawidłowe podłączenie, instrukcji niestety nie mam, na Aminecie znalazłem tylko opis podłączenia zasilacza ATX
czy lepiej podłączyć się do slotów czy do płyty A1200?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2012 19:16:40 przez Blizzard
[#2] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #1

[#3] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #1

dzieki, a do slotów zorro też w tej samej konfiguracji podłączamy?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2012 20:24:40 przez Blizzard
[#4] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #3

Takie samo złącze jest w Z2 i Z3 dla A1200, w mediatorze chyba też.

Pozdrawiam
[#5] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@RadoslawF, post #4

W Mediatorze 1200 jest zwykłe złącze AT lub/i ATX, w zależności od posiadanego modelu Mediatora.
[#6] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #1

Proszę TUTAJ masz rozwiązanie problemu. Jedna mała uwaga na schemacie jeden pin jest niepodłączony. Według specyfikacji jest to napięcie -5V. Amiga go nie wykorzystuje, same sloty też nie. Może się ktoś wypowie po co to jest?

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

dzięki, już śmigam na AT :)
na jutro zostało uruchomienie Zorro i przedłużenie kabli zasilacza
fajnie że jest to forum, mamy lepsze wsparcie techniczne czasem aniżeli przy zakupie jakiegoś nowego gadżetu na gwarancji :)
PS.
a czy A1200 wykrywa hdd 40 Gb bez żadnej fast Aty ? czy są potrzebne jakieś sztuczki?
wiem że użyje tylko 4 gb ale jak na razie to nawet się nie wykrywa w hdtoolbox
[#8] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #7

a czy A1200 wykrywa hdd 40 Gb bez żadnej fast Aty ? czy są potrzebne jakieś sztuczki?
wiem że użyje tylko 4 gb ale jak na razie to nawet się nie wykrywa w hdtoolbox

Temat wałkowany naprawdę milion razy na naszym forum. Poszukaj.

Benedykt Dziubałtowski
[#9] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

hdd 40 gb był uszkodzony jednak....
Za to Amiga nie startuje mi ze slotami zorro ( czarny ekran ) Jeśli odpalam tylko same sloty bez karty turbo czyli fast ram.
Z turbo boje sie robić testów bo po 1. jest to ppc a po 2. sloty są wyciągnięte z całkowicie uszkodzonej A1200
Czy Sloty odpalą komputer jeśli nie ma żadnego Fastu? Według Efunzine fast jest niezbędny.
[#10] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #9

jak masz podłączone zasilanie? Przez Amigę czy sloty zorro? Zorro żre sporo prądu. Nigdy nie próbowałem tego odpalać na standardowym zasilaczu.

Benedykt Dziubałtowski
[#11] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #9

Jeśli podłaczasz na 68020 z płyty głównej A1200 to musisz na zorro III ustawić odpowiednio zworki
[#12] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@Blizzard, post #9

Sloty Zorro mają zworkowanie do:
pracy bez kart turbo, pracy z turbo od A1200, pracy z CSMKII i ostania do pracy z CSMKIII/PPC, masz to zazworkowane odpowiednio do konfiguracji w której startujesz ?
Jedno z ustawień jest do pracy bez kart turbo, czy potrzeba Fastu nie wiem, sprawdź.

Pozdrawiam
[#13] Re: Podłączenie zasilacza AT do Tower Infinitiv i Slotów zorro III

@RadoslawF, post #12

dzięki wszystko jasne. za bardzo przyzwyczaiłem się do współczesnej elektroniki i zapomniałem że kiedyś się konfigurowało zwroki :)
mam już jakiegoś pdfa od tego bedę walczył w następnej wolnej chwili
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem