[#31] Re: Elektronicy problem z DevPic (programowanie mikrokontrolera)!!!

@11MASTEr, post #29

Bardzo dziękuję za sugestie z tym "A", też sobie przez moment tak pomyślałem że powinien być 16F628 bez A, jednak wydawało mi się że problem wystąpi w funkcjonowaniu układu docelowego a nie akurat w trakcie programowania. PIC16F628A kupiłem bo akurat nie mieli PIC16F628 a zamawiałem go razem z wtykami CANON 23 (do zewnętrznej stacji) które też nie wszędzie mają i chciałem za jedną przesyłką, spróbuję jeszcze z PIC16F84 (mam zamiar wykonać AMI_ATX oraz interfejs ps2m).
[#32] Re: Elektronicy problem z DevPic (programowanie mikrokontrolera)!!!

@kolamb, post #31

Ami atx będzie działać na 628 i 627 też z tym, że nie trzeba zew. oscylatora dodatkowo montować jak z 84.
Napisz czy się powiodło programowanie.
[#33] Re: Elektronicy problem z DevPic (programowanie mikrokontrolera)!!!

@Doman89, post #27

Cieszę się, że się udało :)

Z tą wspólną masą na Molexie wspomniałem dlatego, że skupiłem się na layoucie płytki zapominając o zdjęciach zmontowanego układu. Sorki.

Swoją drogą ciekaw jestem, czy przydałby się Wam projekt płytki do tego programatora, mieszczący się np w jakiejś standardowej obudowie, powiedzmy od złącza DB-25? Jeśli uważacie, że coś takiego miałoby sens to mógłbym w wolnej chwili coś naskrobać w Eagle. Czekam na Wasze zdanie. Ale nie obiecuję, że szybko mi się uda to zrobić.

P.S. mały offtopic... gdzie mogę przestawić jakąś opcję w ustawieniach forum by otrzymywać maila z powiadomieniem o nowej odpowiedzi w wątku?
[#34] Re: Elektronicy problem z DevPic (programowanie mikrokontrolera)!!!

@11MASTEr, post #32

Na chwile obecną posiadam tylko tego 16F628A, ale jak tylko kupię odpowiedni mikrokontroler to biorę się za programowanie i opiszę efekty.
Co do cen to faktycznie 16F628 jest droższy od 16F628A.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2013 23:51:06 przez kolamb
[#35] Re: Elektronicy problem z DevPic (programowanie mikrokontrolera)!!!

@zami555, post #33

Witam,

Dziś odpaliłem PS2M na płytce stykowej i działaOK

Miłym akcentem okazało się, że nawet PIC po małej "zadymie" również dalej współpracuje :)
Do każdego który próbuje - walczcie do końca, jak widać sukces jest możliwy, a moja pierwsza próba z DevPICem była już 2 lata temu i niestety wtedy się poddałem.

Pozdrawiam,
doman89
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem